14.3 C
Amposta

Un estudi de la URV afirma que la migdiada de més d’una hora augmenta el risc de diabetis

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

Un estudi de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha conclòs que les migdiades de més d’una hora al dia augmenten el risc de patir malalties com la diabetis. La investigació, realitzada per la Unitat de Nutrició de la URV han avaluat la relació entre la migdiada diürna i el risc de patir diabetis tipus 2 juntament amb diferents mesures d’adipositat. L’estudi es va fer en 2.190 participants d’avançada edat amb sobrepès o obesitat i síndrome metabòlica. S’ha publicat en la revista científica Journal of Clinical Medicine aquest juliol, ha estat dirigit per Christopher Papandreou, investigador sènior de la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili, i el catedràtic Jordi Salas-Salvadó, cap de la Unitat de Nutrició Humana.

La migdiada va ser avaluada de forma objectiva mitjançant la col·locació d’acceleròmetres, un aparell que detecta l’activitat física o sedentària realitzats al llarg del dia, als participants durant set dies. Cap altre estudi previ havia examinat si el temps de migdiada s’associa amb el desenvolupament de diabetis tipus 2. A més, la relació entre el fet de fer migdiada i el grau d’adipositat, el predictor més important de la diabetis tipus 2, pràcticament no s’ha investigat.

Unitat de Nutrició Humana de la URV-IISPV

Els investigadors van observar que les migdiades de més d’una hora de durada s’associaven amb una major prevalença de diabetis tipus 2 i amb més pes i major perímetre del maluc. A més, en comparació amb no fer-ne, un augment de deu minuts -a partir de l’hora- de migdiada durant el dia es va associar amb una major prevalença de diabetis tipus 2 i un major índex de massa corporal i circumferència de la cintura. I en comparació amb la migdiada de cinc minuts a menys de mitja hora, la d’uns 90 minuts per dia es va associar amb una major possibilitat de tenir diabetis tipus 2, mentre que la d’almenys 30 minuts per dia es va associar positivament amb les mesures d’adipositat.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

Entra en vigor la prohibició de fer reunions socials de més de sis persones

La prohibició de fer reunions socials de més sis persones ha entrat en vigor aquest dissabte després que s'hagi publicat al Diari Oficial de...

El ple del Consell Comarcal aprova el Pla de Polítiques de Dones del Baix Ebre 20201-2024

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre va aprovar ahir, per unanimitat, el IV Pla de Polítiques de Dones que serà vigent durant...

Els nous projectes d’energia eòlica suposaran 48,7 MEUR per les Terres de l’Ebre, segons EolicCat

L'Associació Eòlica de Catalunya, EolicCat, estima que els parcs eòlics que la Ponència d'Energies Renovables ha declarat viables suposaran 237,8 MEUR per als municipis...

Els Mossos augmenten la vigilància als jutjats de Tortosa per la possible mobilització per la inhabilitació de Torra

El director general de la Policia, Pere Ferrer, ha signat una resolució que activa el nivell de màxima alerta del Pla Operatiu Minerva per...

El diferencial entre el preu que paga el consumidor i el que rep el productor creix un 47% durant la pandèmia

La diferència entre el preu que paga el consumidor i el que rep el productor pels productes agroalimentaris s'ha incrementat un 47% des del...
- Anunci -
- Anunci -