CulturaNotícies

Últimes activitats del festival Ebre, Música & Patrimoni

Al llarg dels dos darrers caps de setmana de setembre es realitzaran les darreres activitats del cicle “Ebre, Música & Patrimoni” a Vilalba dels Arcs, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d’Enveja i Amposta on clourà el Festival el dia 28 de setembre amb l’espectacle H2O a l’embarcador fluvial d’Amposta. Amb anterioritat, des del 27 de juliol ja s’han programat els espectacles del cicle a Móra la Nova, Mas de Barberans, la Galera i Vinebre.

JUSTO “DANSA TEATRE”

Espai Històric “Mirador del Bassot” a Vilalba dels Arcs

Dissabte 21 de setembre a les 19 h

En la tardor del 1938, un jove sastre vivia en un poblet de la serra de Segura. Justo era el major de cinc germans, i sempre alegre els cantava una cançó. Immers sempre amb els seus llibres, una noia del poble el tornava boig. Ascensión treballava en la floristeria del seu pare, davant de la sastreria. De la nit al dia, la Guerra Civil es va emportar a l’última generació: la Quinta del Biberó. Ell va pujar al camió com si fos una festa, però va ser l’únic del poble que no va tornar.

KOINÉ

Plaça Agustí Vizcarro – Museu de la Mar de l’Ebre

Dissabte, 21 de setembre a les 20 h

Les dues escoles de dansa del municipi ens proposen un espectacle basat en un dels patrimonis immaterials més vius de les Terres de l’Ebre, els balls tradicionals. A aquests s’afegeix el patrimoni artístic en forma d’obres plàstiques visuals que surten dels seus marcs per a ballar. La suma de tots dos elements es van intercalant durant l’espectacle, i ofereixen una posada en escena dinàmica i canviant, com la mar, al voltant de la qual les comunitats humanes han creat unes manifestacions culturals que tenen en la dansa una de les representacions més singulars.

MEMÒRIES LÍQUIDES. VEUS DELS RENTADORS

Centre d’Interpretació de les Barraques del Delta

22 de setembre a les 19.30 h

 Igual com en els anys anteriors hem recuperat al Centre d’Interpretació de les Barraques del Delta les tradicions de fer conserva de tomata o coure el pa, enguany recordarem com es rentava abans. Un acte de memòria històrica a través de fonts orals i un homenatge a les tasques invisibilitzades i gens valorades de les dones en el manteniment de la salut i el benestar de les famílies en èpoques dures i sense comoditats. Aquest espectacle inclou: testimonis de dones, mostra d’objectes (rentadors de fusta, cossis, paneres, sabó, roba, llibres, etc.), lectures en veu alta i cançons, tot acompanyat de la dansa contemporània i la participació de les dones de Sant Jaume d’Enveja i del públic. A més de fotografies, vídeos, sorpreses i un brindis final amb cava.

H2O

Embarcador fluvial d’Amposta

28 de setembre a les 20 h

Un espectacle que evoca des d´un punt de vista conceptual i abstracte, mitjançant el llenguatge de la dansa contemporània, el recorregut de l’aigua des de què neix fins desembocar al mar, on comença de nou un trajecte infinit. El riu és vida i la vida és aigua, l’aigua es mou i la dansa flueix i és vida perquè, en essència, és moviment. L’acció es realitzarà als pantalans de l’embarcador fluvial d’Amposta, amb el riu Ebre com escenari. En el marc de la celebració del cap de setmana del Turisme i del cicle “Ebre, Música&Patrimoni”, l’acte comptarà amb altres activitats paral·leles.

Redacció – N. A.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close