14.3 C
Amposta

UGT denuncia que l’ICAM dona altes de forma telemàtica:”Una treballadora d’un geriàtric que cobra 968 euros bruts i treballa 12 hores diàries”

El sindicat alerta d'un increment de casos de malalties mentals i d'ansietat que sovint queden "camuflats"

El més vist

- Advertisement -
UGT a Tarragona denuncia que l’lnstitut Català d’Avaluacions Mèdiques, l’ICAM, està donant les altes mèdiques telemàticament, sense citar el treballador, des de la pandèmia. El sindicat calcula que entre 12.000 i 13.000 treballadors del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre són avaluats anualment a l’ICAM. Des d’UGT també critica que la Seguretat Social informi de l’alta a l’empresa abans que al propi treballador, que aquest no se n’assabenti i acabi acomiadat. Des d’UGT es critica la “deixadesa de funcions” de l’ICAM, que està “saturat” i reclama que recuperi l’activitat presencial. A la vegada, UGT alerta que des de la pandèmia també s’ha detectat un increment de casos de malalties mentals i d’ansietat, i que sovint queden “camuflats”.
UGT ha exposat casos concrets per exemplificar aquesta “multiplicació” en patologies mentals, ansietat i estrès. “Tenim el cas d’una treballadora d’un geriàtric que cobra 968 euros bruts i treballa 12 hores diàries“, ha assegurat Joan Llort, secretari general d’UGT a Tarragona, en roda de premsa aquest dimecres al matí a la seu de Tarragona, acompanyat del secretari general del sindicat, Enrique Martín. “Se’n parla molt de les malalties mentals, però hi ha pocs recursos, quan els casos s’han incrementat moltíssim“, ha dit Martín.

- Advertisement -

L’ICAM està saturat, no s’avalua presencialment a través del tribunal mèdic, i això és un greuge comparatiu contra el treballador, hi ha un decalatge respecte els dies que l’empresa ja té la notificació”, remarca Llort.

Des d’UGT s’assegura que es donen altes a treballadors que no estan recuperats per ocupar el seu lloc de feina i que se’ls “força” a treballar quan porten uns quants mesos de baixa. “Des d’un lloc que suposa portar una moto, i el treballador no pugui conduir, a persones que encara estan pendents de proves mèdiques“, ha afegit.

Font: ACN
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -