El racó de l'economista

Tubos Reunidos, un valor a vigilar

Una de les màximes borsàries i no kantianes que m’ha demostrat l’operativa borsària és que l’avarícia sempre guanya, sobretot, en mercats laterals com està actualment la borsa espanyola. Les ànsies i l’avarícia fa que molts inversors esperin pujades il·limitades quan la demostració empírica diu que al final acaben tornant al preu inicial. Al final t’adones que les pujades són limitades i les caigudes il·limitades, a no ser que el seu valor arribi a zero o, com és el mateix, arribi a concurs de creditors i, per tant, a liquidar-se per no poder assumir el deute.

Un dels valors més interessants per aquest curs, almenys, fins que surtin els resultats trimestrals és Tubos Reunidos. Sembla que després de passar anys en el purgatori del parquet espanyol, un cop ha solucionat els seus problemes financers amb un acord de refinançament i, sobretot, si la conjuntura sociopolítica a l’orient mitjà continua essent inestable i el preu del petroli continua en la seva escalada cap amunt, el preu de l’acció pot tirar cap amunt.

Tanmateix, és un valor per anar amb compte i no ficar tots els ous a la seva cistella. El pla de negocis que va presentar fou bastant interessant per als pròxims anys. Així i tot, s’haurà de vigilar com l’afecta les mesures proteccionistes i aranzelàries de Donald Trump. Però si el preu del petroli no cau en picat, segurament, anirà escalant posicions i no seria estrany que en qualsevol moment surti disparada cap a una quota bastant allunyades dels preus que estan ara. Mentrestant, no li perdem l’ull de vista.

Batiste Forcadell

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close