14.3 C
Amposta

Troben restes d’un espai arquitectònic baixmedieval a Ascó

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les obres a l’espai conegut com el magatzem de Rita, a Ascó, han permès descobrir restes d’un espai arquitectònic baixmedieval, corresponents als segles XIV i XV. La setmana passada, durant els treballs van aparèixer dos murs de maçoneria de morter de calç, dels quals se’n conserven tres filades en alçat i es troben a una cota inferior als tres dipòsits localitzats al mes de maig, per la qual cosa tindrien més antiguitat.

Addicionalment, s’han recuperat fragments de ceràmica dels segles XIV i XV –una tenalla decorada amb estampetes i verd gòtic català-. Davant d’això, els tècnics consideren que les restes formen part d’un espai arquitectònic d’època baixmedieval de certa entitat existent fora de la vila closa.

El mes de maig passat, i en el transcurs de les obres que s’estan fent al magatzem de Rita, es van localitzar unes restes que els informes van interpretar com diverses estructures d’un trull o molí d’oli. Es van identificar tres basses de decantació i les fonamentacions de diverses canalitzacions. Aquestes restes es van datar al segle XVIII, tenint en compte també el moment en què es va urbanitzar l’antic camí del Riu -actual carrer del Riu-, segons la documentació històrica.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -