14.3 C
Amposta

Troben morta a València la balena que va quedar atrapada al Trabucador dissabte passat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Una balena amb pic de Cuvier (Ziphius cavirostris) va quedar atrapada aquest dissabte, 23 de maig, a pocs metres de la barra del Trabucador al Delta de l’Ebre. El mamífer, d’uns quatre metres de longitud, tenia un costat encallat a la sorra i l’aigua no el cobria totalment. Els agents rurals i el personal del Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM) van aconseguir alliberar-lo després de moltes hores d’esforç. Es tracta d’una espècie catalogada com a vulnerable pel Reial Decret 139/2011. Els efectius rurals i del CRAM van aconseguir alliberar l’animal, però aquest es va tornar a encallar en un altre punt de la badia deltaica. Finalment, al voltant de les vuit del vespre, van aprofitar un canal de la barra del Trabucador, produït pel temporal Gloria, per portar-lo fins a mar obert, on la balena va reprendre el seu camí.

Malgrat aquest complicat rescat, sembla que la mateixa balena ha aparegut morta aquest dilluns en una platja de València. L’Oceanogràfic va apuntar que “en principi sembla tractar-se de la mateixa balena que ha estat vista el cap de setmana, primer en aigües de Vinaròs (Castelló) i després a la platja del Trabucador del Delta de l’Ebre”. Es tractaria, per tant, d’un trist desenllaç.

Un grup d’experts es va desplaçar fins al lloc on havia quedat encallat l’animal, una femella adulta, per veure les possibilitats d’extracció i, sobretot, per començar a prendre dades per al seu estudi, ja que es tracta d’un mamífer del qual es coneix molt poc i a més és comú en aigües molt profundes. Els veterinaris de la Fundació Oceanogràfic van prendre mostres de sang, greix i múscul, així com fotografies de l’estat amb el qual es trobava.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -