14.3 C
Amposta

Troben al Perelló un perillós abocador il·legal amb més de dues tones d’uralita amb amiant

Ha estat localitzat al costat del parc eòlic del Perelló, en una zona classificada com a Reserva de la Biosfera

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Especialistes del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil de Tarragona han localitzat en un paratge natural dins la zona de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, al Perelló, al costat del parc eòlic de la localitat, un perillós abocador incontrolat amb més de dues tones d’uralita amb amiant.

Va ser descobert quan els agents patrullaven per la comarca del Baix Ebre i van observar una gran quantitat de plaques d’uralita fetes amb fibrociment, abandonades sense cap senyalització, en una zona protegida del Perelló on els constava que no hi eren feia un mes, ja que havien patrullat la zona amb anterioritat.

Després de practicar una primera anàlisi a la zona de la troballa, van comprovar que la uralita estava fabricada amb amiant en bon estat, per la qual cosa se sospita que es pugui tractar d’una construcció recentment reformada per la zona.

L’amiant és un producte cancerigen prohibit a l’estat espanyol des de l’any 2002 i el nom d’uralita és el nom comercial d’un material de construcció fet a base de ciment, fibres i amiant. Respirar aquest amiant és summament perillós per a l’aparell respiratori, ja que pot provocar fibrosi pulmonar, càncer de pulmó i altres malalties greus de l’aparell respiratori.

Les restes es van trobar a la intempèrie, sense tanca perimetral ni avisos, per la qual cosa era accessible a persones i animals. La mateixa retirada dels residus, serà duta a terme per una empresa especialitzada. De les actuacions practicades, la Guàrdia Civil ha informat l’Agència de Residus de Catalunya, així com el jutjat d’instrucció de guàrdia de Tortosa, ja que es podria haver incorregut en infracció penal.

Redacció – I. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -