Tots els gols

TOTS SOM UN EQUIP, punt de partida per a la millora del futbol amateur

Ahir part de l'equip de Tots els Gols va estar a la gala de presentació de la nova campanya de la Federació Catalana de Futbol

X.Salvadó (Tots els Gols).- Ahir dilluns des de la redacció de tots els gols ens vam desplaçar a Barcelona, a l’INEFC, per a presenciar la gala de la nova campanya del futbol amateur anomenada “Tots som un equip”. Un acte que ens va sorprendre per com estava gestionat, ja que el muntatge i escenografia eren molt atractius, simulant un camp de futbol amb grades similars a estadis i amb un petit terreny de joc al centre on succeïen tots els temes que ens anaven presentant.
Una gala lligada amb protagonistes del territori Ebrenc on malalts de futbol com Jose Luis Poley o Michel Viñas també van tenir el seu moment. Amb una hora i escacs de duració ens van presentar, entre altres coses, les pilotes que seran protagonistes l’any vinent, on per cert tenen un disseny bastant fresc i atractiu.

Pel que fa a la nova campanya, que rebrà la dotació de 1,5ME, es van passar per damunt temes importants relacionats amb el futbol amateur, com ara dades de federats amateurs. On l’objectiu clar de la campanya és fomentar el futbol base incentivant la creació d’equips en categories de formació, foment del futbol en adults joves que deixen la base, seguir amb el foment de les campanyes “joc net” i “respecte”, també augmentar clubs amb la pràctica esportiva segura i saludable, la gestió responsable i millora de les entitats esportives a part de seguir amb la visibilitat del futbol amateur amb seguiment en directe de partits de primera catalana.

Per percebre les ajudes econòmiques es tindran en compte requisits prou importants com ara disposar d’un equip filial a les categories de futbol base, tenir progressivament una presència de jugadors sub23, on s’establiran incentius econòmics en la mutualitat catalana de futbolistes o que el club tingui molt present les campanyes de “Joc Net” i “Respecte”. Una de les accions és el premi joc net, el qual la federació atorgarà un premi econòmic als dos equips menys amonestats per grup. També ajudes addicionals per a aquells clubs que acreditin haver realitzat alguna inversió en la millora del centre en l’àmbit esportiu/salut; com ara, cardioprotecció del recinte o manteniment de la superfície de joc, com ajudes administratives; per exemple en ajuts a tenir una junta directiva correctament inscrita, no tenir obligacions en Hisenda ni en la seguretat social, no tenir deutes federatius o que els tècnics amb contacte en menors tinguin el corresponen certificat de delictes sexuals negatiu.

Una campanya que en els següents mesos anirà definint el com i quan perquè els clubs amb futbolistes amateurs puguin gaudir de les ajudes corresponents, i des de tots els gols estarem atents per a poder oferir la màxima informació possible.

Al final es va presentar l’espot de la campanya, que s’ha realitzat íntegralment a les Terres de l’Ebre tal com vam comunicar.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close