El racó de l'economista

Tot al roig, o potser no!

Ahir dimarts, els mercats financers semblaven en un principi que tornarien a la calma, però al final va ser més una il·lusió que no pas una realitat. Tot i així, el color verd dels guanys de les accions brillaven més que el dia anterior, encara que tot s’ha de dir: amb una certa timidesa perquè el roig era majoritàriament predominant.

Certament, el correctiu que va provocar el coronavirus el dilluns fou de campionat. A uns quants inversors els deixà tocats i difícilment més d’un es pogué aguantar sense vendre. El pànic corria per les venes, les llàgrimes pels ulls i els nervis per l’estomac. I és que… quan això succeeix, si no es té sang freda acabes perdent molts de diners. Probablement, una de les millors estratègies que conec és la de la meva amiga Sofia d’Almeria. Difícilment ven amb pèrdues, i això a la llarga i en la majoria de casos és la millor opció.

Per altra banda, ahir dimarts va presentar resultats l’elèctrica Endesa. Uns resultats decebedors, amb una reducció del 88 per cent respecte a l’any anterior. Tanmateix, aquesta companyia elèctrica assegurava que mantenia el “Pay-out” del dividend. Per cert, quelcom incomprensible quan es té una forta reducció de beneficis. Però, ja se sap: els italians han de recuperar la forta inversió que varen fer en els seus temps per compra aquesta companyia.

Batiste Forcadell

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close