14.3 C
Amposta

Tortosa transformarà el teatre Felip Pedrell amb una inversió de 3,5 milions d’euros

El teatre auditori Felip Pedrell renovarà el pati de butaques i reformarà el vestíbul, a més d'habilitar una tercera sala

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa serà sotmès a una transformació a fons aquest any, amb les obres que començaran al mes d’abril i que permetran la reforma de la sala principal del teatre, així com la construcció d’una nova sala per ampliar els espais escènics existents.

Pel que fa a l’edifici actual, els treballs representaran un canvi molt notable: hi haurà una nova entrada, amb un vestíbul que eliminarà les barreres arquitectòniques existents i que situarà tot l’espai a un sol nivell. També es renovarà tot el pati de butaques de la sala gran i s’instal·laran nous seients per millorar la comoditat del públic. Això inclourà l’habilitació d’unes grades situades de manera horitzontal, disposades de tal manera que el seient ocupi un lloc més elevat que el seient situat al davant, per millorar la visibilitat per a l’espectador. A més, també s’habilitaran espais reservats per a persones amb mobilitat reduïda per tal que puguin assistir a les activitats de manera més adequada.

Les actuacions de reforma del teatre tindran un cost de 350.000 euros, tant per a les obres com per a l’equipament necessari.

A més de la reforma de l’edifici, també estan previstes actuacions de renovació tecnològica, que compten amb una aportació de 95.000 euros dels fons Next Generation. Això comportarà la modernització de l’equipament tècnic, audiovisual, de so i d’il·luminació, amb criteris de major eficiència energètica i sostenibilitat. També es faran altres millores a l’equipament, com la substitució del cortinatge de la caixa escènica.

A més, l’actuació permetrà l’ampliació del Teatre Felip Pedrell per tal d’habilitar una tercera sala, que es construirà en un nou edifici annex a l’actual, al qual també s’accedirà des del vestíbul principal. La nova sala comptarà amb grades retràctils per adaptar els usos a les necessitats i ampliar la tipologia d’espectacles de la programació habitual. Això suposarà una inversió de 3,16 M€, tant per a la construcció com per a l’equipament tècnic i escènic de la tercera sala.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat la importància de l’actuació de reforma i ampliació: “D’aquesta manera podrem millorar notablement el teatre i poder disposar d’un equipament punter, que respongui a les necessitats que tenim a la ciutat i al territori”, ha afirmat.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -