14.3 C
Amposta

Tortosa reclama a Adif que redueixi el soroll de les obres de renovació de les vies

El consistori remarca que l'ús de maquinària durant les nits provoca molèsties al veïnat que viu prop de l'estació

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Tortosa ha demanat a l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) que faci les actuacions necessàries per minimitzar l’impacte sonor que estan suposant els treballs que l’empresa pública estatal està duent a terme al voltant de l’estació de tren.

Dilluns d’aquesta setmana van començar uns treballs que suposen la substitució de diversos elements de la infraestructura ferroviària que connecta l’estació de Tortosa amb la de l’Aldea. Tasques que comporten l’ús de maquinària pesant i que generen molt soroll. Els treballs es duen a terme en horari nocturn (des de les 22 h fins a les 7 h) per evitar interferir amb el trànsit de trens que arriben o marxen de l’estació de Tortosa. Això ha fet que el veïnat més pròxim a les vies pateixi el soroll de les obres, cosa que dificulta el descans.

Per aquest motiu, l’Ajuntament ha adreçat un escrit a l’ens encarregat de les tasques perquè estudiï la possibilitat de modificar els horaris de les obres, amb vista a fer-los més compatibles amb el descans del veïnat.

L’alcaldessa, Meritxell Roigé, recorda que no és la primera vegada que es produeix una situació d’aquest estil, ja que és habitual que Adif dugui a terme les tasques de manteniment durant la nit per no alterar el pas dels trens. Però ha demanat que s’estudiï la possibilitat de començar els treballs en hores diürnes perquè l’afectació sonora no sigui tan gran. L’Ajuntament de Tortosa ha demanat a l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) que faci les actuacions necessàries per minimitzar l’impacte sonor que estan suposant els treballs que l’empresa pública estatal està duent a terme al voltant de l’estació de tren.

De la mateixa manera, l’alcaldessa ha recordat que l’Ajuntament no concedeix llicència d’obres a Adif, ja que la llei 39/2003, que regula el sector, fa que el gestor ferroviari pugui dur a terme les actuacions a les infraestructures sense necessitat d’autorització per part dels ens locals.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -