14.3 C
Amposta

Tortosa reactiva el pagament de la zona blava i els autobusos municipals a partir de dilluns

Durant el cap de setmana ja es podrà passejar pel cementiri

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La previsible entrada de les Terres de l’Ebre a la fase 1 de la desescalada de les mesures de confinament, prevista per dilluns 11 de maig, suposarà la tornada a l’activitat de la majoria d’establiments comercials i de serveis. L’ajuntament de la ciutat ha decidit tornar a activar la zona blava per afavorir l’aparcament rotatori a les zones comercials, deixaran de ser gratuïts els autobusos municipals i es podrà passejar pels cementiris.

Així quedarà sense efecte l’aturada del servei de zona blava, dictada pel govern municipal coincidint amb l’inici de l’estat d’alarma, fa gairebé dos mesos. A partir de la setmana que ve, per tant, les màquines expenedores dels tiquets de la zona blava, així com l’aplicació per a dispositius mòbils Aparcar Tortosa, entraran en funcionament a tot el municipi coincidint amb l’inici de l’obertura de les botigues, restaurants i altres activitats. D’aquesta manera es vol facilitar la rotació de vehicles al voltant de les àrees comercials de la ciutat per afavorir l’activitat als establiments. La mesura ja s’ha comunicat a la Federació de Comerç i Serveis de Tortosa i a l’associació de restauradors Platigot.

Dilluns també finalitzarà el període de gratuïtat als viatges de les línies d’autobús L2 i L3. La mesura es va implementar el 2 d’abril, coincidint amb el període de confinament més estricte, per garantir la mobilitat de les persones d’activitats considerades essencials, que eren les úniques que podien sortir al carrer en aquell moment. Posteriorment, el 9 d’abril, la gratuïtat del transport interurbà va finalitzar una vegada aixecada la restricció màxima, però l’Ajuntament de Tortosa va mantenir la mesura per als desplaçaments de les dues línies de bus urbanes municipals, la L2 i la L3. Ara, l’entrada a la fase 1 del desconfinament, que comporta la normalització progressiva dels diferents serveis, també suposarà la finalització d’aquesta gratuïtat.

Finalment, des d’aquest cap de setmana es permetran les visites als cementeris municipals de la ciutat perquè les persones que ho vulguin hi puguin passejar i visitar els difunts. Com a mesura de prevenció, però, no es permetran fins més endavant les tasques de manteniment dels nínxols o les tombes. Aquest dissabte i diumenge, el cementeri de Sant Llàtzer obrirà les portes durant els matins, de 9 a 13 hores. A partir de dilluns, l’horari d’obertura serà de 9 a 13 hores i de 16 a 19 hores tots els dies.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -