14.3 C
Amposta

Tortosa programa el Juny d’Orgull amb una àmplia oferta d’activitats artístiques i reivindicatives

Entre els actes previstos el 18 de juny es farà una sessió participativa del pla de polítiques LGBTI per tal de tancar el document que s'està revisant i, posteriorment, aprovar-lo en sessió plenària

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Tortosa ha donat avui el tret de sortida al programa d’activitats del Juny d’Orgull amb la penjada de la bandera LGBTIQ+ al balcó de l’ajuntament, on hi serà tot el mes de juny, per convidar la ciutadania a commemorar la ‘Tortosa orgullosa‘. El programa d’actes culminarà el 28J amb motiu de la commemoració  del Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+ en una jornada al parc municipal Teodor Gonzàlez.

Penjada de la bandera LGBTIQ+ al balcó de l’Ajuntament de Tortosa.

Entre els actes previstos el 18 de juny es farà una sessió participativa del pla de polítiques LGBTI per tal de tancar el document que s’està revisant i, posteriorment, aprovar-lo en sessió plenària. L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan ha manifestat “Hem previst una programació que interpel·le qualsevol persona a erradicar actituds que van en contra de la diversitat. Des del govern municipal treballem per una Tortosa més diversa, inclusiva i igualitària“.

Un altre dels actes previstos serà el 19 de juny i consistirà en un taller de sensibilització en diversitat afectiva, sexual i de gènere adreçat al personal tècnic, a l’Ajuntament de Tortosa. La programació del Juny d’Orgull inclou també l’organització de marxes exploratòries amb perspectiva feminista en diferents barris de la ciutat, per tal d’incorporar la perspectiva de gènere en el disseny de les ciutats. La regidora d’Igualtat, Feminismes i Dret Civil, Mar Lleixà ha afirmat que “Amb les marxes exploratòries descobrim i identifiquem els racons insegurs a la nostra ciutat“. 

També s’organitzaran diverses activitats a la Biblioteca Marcel·lí Domingo, una xerrada sobre cinema i una exposició de fotografies, mentre que a l’edifici Jove del Carrilet tindrà lloc una intervenció artística LGBTIQ+.

Programació del Juny d’Orgull de Tortosa, 2024.

I, finalment, el pla fort serà el 28J amb una jornada al parc municipal Teodor Gonzàlez, on es llegirà el manifest reivindicatiu, es pronunciarà el pregó, hi haurà una taula rodona amb la participació de persones i famílies del col·lectiu LGBTIQ+ i diverses actuacions, entre les quals la Mega Pubilla, Alba Paredes, show Drag-Steinburg i la discjòquei La Munu. També hi haurà parades amb productes de roba i art i un servei de canguratge gratuït. “Tortosa com a capital del territori ha de promoure una festa icònica de l’orgull que permeti als tortosins i les tortosines, però també a la ciutadania de la resta del territori, gaudir de l’alliberament LGBTIQ+“, ha assenyalat la regidora d’Igualtat i Feminismes.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -