14.3 C
Amposta

Tortosa no recorrerà les cautelars que eviten retirar el monument franquista

El consistori argumenta que el recurs no es pronuncia sobre la competència de Tortosa d'atorgar la llicència d'obres

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Tortosa no recorrerà les mesures cautelars que han aturat el desmantellament del monument franquista, dictades pel jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona, arran d’un recurs del col·lectiu que en defensa la seva reinterpretació. Segons informa l’ACN, el consistori va encarregar dos informes jurídics per prendre aquesta decisió. El primer, de la Universitat Rovira i Virgili (URV), assenyala que la interlocutòria “fa referència específicament a l’execució de les obres” que fa Justícia. A més a més, l’informe de la secretaria municipal de l’Ajuntament remarca que el consistori “no es troba en la situació jurídica d’haver de formular recurs d’apel·lació en el marc de les seves competències”. És a dir, l’Ajuntament de Tortosa s’aferra als informes dels experts que asseguren que no és responsabilitat del consistori recórrer les mesures cautelars, ja que l’execució de les obres és competència de la Generalitat.

Competència?

L’informe de la URV conclou que la interlocutòria de les cautelars del jutjat contenciós de Tarragona “no es pronuncia sobre la competència de l’Ajuntament de Tortosa”, que va atorgar la llicència d’obres, “ni sobre la legalitat de la mateixa”, sinó que afecta l’execució de les obres, competència del Govern de la Generalitat. La secretaria municipal afegeix que les cautelars “no es pronuncien sobre la competència que sí que és pròpia de l’Ajuntament de Tortosa, i que no és altra que l’acte dictat pel mateix Ajuntament de concessió de la llicència municipal d’obres atorgada com un acte reglat, necessari i preceptiu”.

Els informes jurídics encarregats per l’Ajuntament de Tortosa al departament de Dret Públic de la URV i a la Secretaria Municipal coincideixen a assenyalar que no correspon al consistori presentar recurs contra les mesures cautelars fixades en la Interlocutòria 134/2021, de 8 de juliol, dictada pel Jutjat Contenciós Administratiu núm. 2 de Tarragona, en virtut de la qual s’acorda la suspensió cautelar de l’execució de la llicència d’obres de retirada del Monument a la Batalla de l’Ebre.

L’informe de la URV, en la conclusió primera assenyala que la interlocutòria “fa referència específicament a l’execució de les obres de retirada del Monument a la Batalla de l’Ebre, que no és competència, en cap cas, de l’Ajuntament de Tortosa”.

Així mateix, a la conclusió final defineix que “la interlocutòria no es pronuncia sobre la competència de l’Ajuntament de Tortosa en atorgar la llicència d’obres, ni sobre la legalitat de la mateixa, sinó que es basa en l’execució de l’esmentada llicència la qual és competència del Govern de la Generalitat de Catalunya. Per tant no correspon a l’Ajuntament de Tortosa entrar de nou en la interposició d’un recurs d’apel·lació contra l’esmentada Interlocutòria, en tant que la mateixa no posa en qüestió cap element competencial de l’Ajuntament de Tortosa”.

En la mateixa línia, l’informe fet per la Secretaria Municipal coincideix a assenyalar que la interlocutòria “fa referència únicament i específicament a l’execució de les obres de retirada del propi Monument de la Batalla de l’Ebre, qüestió que no és de competència municipal”.

Redacció- X. Ll

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -