14.3 C
Amposta

Tortosa instal·larà tres plantes fotovoltaiques en edificis públics per constituir una comunitat energètica

L'Ajuntament de Tortosa s'adhereix a l'Associació CEL Cambra Ebre Energia, coordinada per la Cambra de Comerç

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Tortosa preveu habilitar tres noves instal·lacions d’energia solar fotovoltaica que tindran la capacitat de produir més de 990.000 kWh/any. L’objectiu és habilitar els panells a les teulades dels pavellnos de Remolins i del Temple i posar-ne més al complex esportiu WIN Tortosa. Amb aquesta posada en marxa, el consistori vol ampliar la generació d’energia renovable perquè se’n puguin beneficiar tant els mateixos equipaments com el veïnat i negocis de la ciutat.

Tot això, permetrà a l’ajuntament a constituir una comunitat energètica, com a integrant de l’Associació CEL Cambra Ebre Energia. L’adhesió a aquesta entitat, liderada per la Cambra de Comerç de Tortosa, s’ha aprovat aquest dilluns. També hi formen part altres consistoris de les Terres de l’Ebre. La finalitat d’aquesta associació és que els municipis es puguin beneficiar d’ajudes provinents dels fons europeus Next Generation.

L’adhesió a l’associació s’ha aprovat per unanimitat al ple ordinari de febrer. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha recordat que una de les apostes del govern durant aquest mandat ha sigut la implantació de mesures encaminades a complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i amb l’Agenda 2030. Això ha permès implantar sistemes de producció fotovoltaica a equipaments com les escoles dels Reguers o els que s’estan implementant ara a les escoles de Ferreries o la Mercè. D’altra banda, també s’ha ampliat la flota de vehicles municipals amb motors 100% elèctrics, tant a la Policia Local, Protecció Civil o vehicles de serveis de la brigada.

Redacció – I. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -