14.3 C
Amposta

Tortosa estableix mesures per preservar l’activitat econòmica i l’ocupació

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Tortosa ha establit un paquet de mesures d’àmbit econòmic i fiscal que tenen com a objectiu preservar l’activitat econòmica i l’ocupació i ajudar les economies domèstiques davant la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus Covid-19. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, assenyala que l’objectiu és “ajudar al màxim les famílies i les activitats econòmiques a poder tirar endavant en aquesta greu situació de crisi que estem vivint a la nostra ciutat i al nostre país”. 

Els ajuts s’estableixen en diversos àmbits:

En relació als impostos i taxes amb caràcter general s’amplia el període de pagament d’impostos com el de Béns Immobles (tant de caràcter urbà, rústic i especial), l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) o la taxa de guals. En relació a l’activitat comercial, s’efectuarà la devolució de l’import corresponent al temps que no hagen pogut fer ús del dret concedit als bars, restaurants i resta d’establiments que tenen concedida la llicència d’ocupació de la via pública per a terrasses. També es retornarà als establiments comercials que s’han vist obligats a tancar per l’aplicació del decret d’estat d’alarma la part de la taxa de recollida d’escombraries corresponent als dies d’inactivitat. En el cas de les parades i locals del Mercat Municipal, tindran la possibilitat d’ajornar el pagament. Així mateix, els paradistes de les fires ambulants dels dilluns i dels dissabtes no hauran de pagar la taxa durant els dies que no s’haja pogut dur a terme l’activitat.

Pel que fa a l’àmbit familiar, les mesures van adreçades als usuaris del WIN, l’Escola Municipal de Teatre i l’Escola Municipal de Música:

  • els usuaris del Complex Esportiu WIN veuran compensada al següent rebut la part de la quota corresponent al temps que les instal·lacions es mantinguen tancades.
  • l’Escola de Teatre també descomptarà del següent rebut la part proporcional dels dies que no haurà pogut dur a terme les classes des del moment del tancament.
  • l’Escola de Música tampoc cobrarà els dies d’inactivitat. La mesura es repercutirà al rebut corresponent al març. Abans que acabe aquest mes, els usuaris rebran el rebut corresponent al febrer.

D’altra banda, l’Ajuntament de Tortosa agilitzarà i prioritzarà el pagament als autònoms i petits comerços per tal d’ajudar-los a disposar de més liquiditat.

Redacció – R. T.

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -