14.3 C
Amposta

Tortosa demana que s’autoritzi els ajuntaments a usar els recursos a la crisi sanitària

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Tortosa ha fet la liquidació dels comptes del 2019, amb un resultat molt positiu. El romanent de tresoreria se situa en 6.225.000 euros, després d’aconseguir un estalvi net de 3,5 milions durant l’exercici. L’alcaldessa, Meritxell Roigé, ha remarcat que es tracta d’unes molt bones dades, que són fruit de la bona gestió financera de l’Ajuntament. En aquest sentit, ha avançat que la voluntat del govern municipal és poder disposar d’aquests recursos per fer front a la crisi econòmica derivada de la pandèmia de coronavirus, amb mesures que puguen ajudar a famílies, empreses, PIMEs i autònoms que ja han començat a patir a les seues economies els efectes del confinament.

Per fer-ho, Meritxell Roigé demana al govern espanyol que modifique la Llei d’estabilitat pressupostària i la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL) perquè autoritzen als ajuntaments a poder disposar d’aquests superàvits per fer front a la crisi.

Pel que fa als comptes municipals, l’alcaldessa destaca que el resultat millora fins i tot el de l’any anterior, “fet que ens permet disposar d’una millor capacitat per abordar la situació actual”, ha detallat Roigé. Així mateix, ha recordat que les bones dades s’han aconseguit tot i haver mantingut congelats els impostos durant els últims anys, fent que no incrementés la pressió fiscal a la ciutadania. “La crisi que ara provocarà la pandèmia de Covid19 la podrem afrontar molt millor que la que vam viure al 2008, perquè tenim les finances molt més sanejades gràcies a la gestió que n’hem fet durant tots aquests anys”, apunta l’alcaldessa.

Mentrestant, la comissió de seguiment de la pandèmia a Tortosa segueix reunint-se diàriament per analitzar la situació actual. Durant la compareixença posterior, l’alcaldessa ha lamentat la mort per coronavirus, ahir dimarts, de qui era presidenta de l’entitat Amics i Amigues de la Unesco de Tortosa i anteriorment també de l’associació Atzavara-Arrels, Montse Esteve. “Era una dona forta i emprenedora, compromesa amb Tortosa, amb qui sempre vam col·laborar per tirar endavant diverses iniciatives que ens enriqueixen com a ciutat”, ha apuntat Roigé, que ha transmès el condol a la família i amistats. A més, ha recordat que feia molt pocs dies havia estat treballant intensament per fer possible el lliurament dels premis Federico Mayor Zaragoza, que havien de tindre lloc el 21 de març, i que van ser un dels primers actes ajornats a Tortosa pel creixement de la pandèmia.

En relació a la seguretat, l’alcadessa ha explicat que els Mossos d’Esquadra van fer dimarts una detenció per un cas de violència masclista i ha recordat el telèfon de Serveis Socials de l’Ajuntament (977 58 58 10) i del telèfon d’atenció a les víctimes de violència masclista (900 900 120) per fer arribar qualsevol situació que es puga produir. Així mateix, en els dos últims dies també s’han aixecat 36 actes a Tortosa pel trencament del confinament, de les quals 16 corresponen a la Policia Local.

L’alcaldessa també ha adreçat un missatge de responsabilitat a la ciutadania davant l’augment de guants tirats al terra, especialment al voltant de supermercats. “No podem permetre aquestes actituds incíviques, i menys aquests dies, ja que suposen un possible problema de salut i ens fan activar uns recursos de neteja viària que hem de dedicar a tasques de desinfecció en altres punts de la ciutat”, ha dit.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -