14.3 C
Amposta

Tortosa dedicarà el nou centre cultural i d’entitats de Ferreries al folklorista Joan Moreira

L'antiga fàbrica Indo ja acull quatre associacions i s'hi construeix una gran sala polivalent i una nova coberta

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El nou centre cultural i social de Ferreries, ubicat a l’antiga fàbrica Indo o Samo, durà el nom de folklorista tortosí Joan Moreira. L’hotel d’entitats, a la part del darrere, s’ha anat reformant amb serveis interns de la brigada municipal i ja acull quatre associacions: els Castellers de Tortosa, Lo Golafre, 4+1 i Llucifer. Ara s’han adjudicat les obres per fer la resta de la reforma i canviar la coberta per 400.000 euros. S’hi habilitarà una gran sala polivalent, amb escenari i seients per a 300 persones. La Diputació de Tarragona subvencionarà l’equipament de l’espai. També es reforma el rebedor i la façana. El nou centre cultural Joan Moreira acollirà també un espai d’acollida per a facilitar la conciliació de les famílies.

El nou centre cultural i social del barri de Ferreries de Tortosa es posarà en marxa el segon semestre de l’any que ve, segons ha previst l’alcaldessa Meritxell Roigé. L’Ajuntament va comprar la fàbrica a l’empresa òptica Indo l’any 2018. La indústria d’ulleres havia tancat el 2010. La brigada municipal ha anat reformat l’espai del nou Hotel d’entitats i en els últims dos anys s’hi ha instal·lat quatre associacions, fet que els permet tenir un espai condicionat a les seves necessitats i de manera gratuïta, alliberant costos.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el regidor Dmingo Tomàs, visitant les obres de reforma de l’antiga fàbrica Indo que serà el nou centre cultural i social Joan Moreira. ACN

Les obres per acabar la reforma de l’espai estan en marxa. Es canviarà tota la teulada, es farà un nou rebedor que donarà “serveis a la nova sala polivalent i a tot l’equipament cultural”. Serà un nou espai per al barri, però també “un equipament de ciutat” que ampliarà l’oferta de locals socials que ja estan a disposició, com el Centre Cívic, l’Auditori Felip Pedrell o l’Aula Didàctica, entre d’altres. “És un espai més gran. El Centre Cívic de vegades es queda petit i aquí podem acollir actes amb més gent”, ha destacat Roigé. La nova sala tindrà capacitat per a 300 persones, amb un escenari i seients.

Per la finalitat del nou espai, dedicat a la cultura i el folklore popular, i “perquè les futures generacions” de la ciutat coneguin la seva figura i la importància del llegat que ha deixat a la ciutat, l’Ajuntament de Tortosa ha decidit posar al nou centre el nom de Joan Moreira.

Nou centre cultural i social Joan Moreria. Ajuntament de Tortosa

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -