14.3 C
Amposta

Tortosa crea el comissionat per organitzar la Capital de la Cultura Catalana 2021

L'experiència del Vendrell enguany servirà per adaptar la capitalitat cultural a les mesures i protocols de la covid

El més vist

- Advertisement -
La comissió està presidida per l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i en formen part el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Enric Roig; el comissionat de la CCC, Marc Ballester; els regidors Domingo Tomàs i Sisco Pepió, que estan al capdavant de dos àrees que també estan cridades a tindre un paper molt actiu durant la capital cultural, les de Serveis, Joventut, Festes i Festa del Renaixement, i la de Promoció Econòmica i Turisme. La comissió també inclou un representant de cada grup municipal de l’Ajuntament, així com representants dels cinc pobles que integren Tortosa, amb la voluntat, refermada per l’alcaldessa, d’implicar-hi tot el municipi. Juntament amb tots estos membres, també hi ha presència de personal tècnic de diversos departaments de l’Ajuntament que treballaran en l’organització de l’esdeveniment.

- Advertisement -

La comissió inclou un consell assessor, format per una vintena d’experts de diferents camps de la creació cultural: Juanjo Grau, Andreu Ferré, Quique Pedret, Xavi Bertomeu, Marga Julià, Anna Maria Bel, Jordi Mulet, Hilari Muñoz, Pilar Lanau, Joan Martínez, Jordi ginovart, Carlos Montesó, Lluís Bel, Carlos Saura, Joan Carles Bonfill, Carme Queralt, Ricardo Gascon, Cecília Aymí, Albert Curto i Antoni López.

Després de la primera reunió constitutiva, en les pròximes setmanes es repetiran les reunions, amb vista a posar les bases dels esdeveniments que formaran part de la Capital de la Cultura Catalana. Meritxell Roigé ha qualitat este esdeveniment com una gran oportunitat per a la ciutat: “este estiu hem seguit fent una aposta molt important per la cultura, malgrat les dificultats evidents. Ara volem que la CCC 2021 siga un èxit i que puguem mostrar Tortosa al conjunt de territoris de parla catalana, fent valdre la nostra cultura, el nostre llegat històric i els elements patrimonials que conformen la nostra ciutat”, ha dit.

Pel que fa a les dificultats que el moment actual pot generar en l’organització dels esdeveniments, Roigé ha assenyalat que això obligarà a treballar amb diversos escenaris, per poder adaptar la programació en funció dels condicionants. En este sentit, l’experiència de l’actual CCC, el Vendrell, servirà com a punt de referència.

Un logotip inspirat en el Museu

La constitució de la comissió també ha servit per donar a conèixer la imatge que identificarà la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021. Es tracta d’un logotip inspirat en un dels elements que rematen la teulada de l’edifici modernista de l’antic escorxador municipal, actualment seu del Museu de Tortosa. A partir d’este element, la imatge crea una mena de calidoscopi que evoca els diferents vessants que caracteritzen la cultura tortosina. La imatge va acompanyada del nom de la ciutat, i rematada amb el lema ‘La cultura que vivim!’, en referència al paper modelador que la cultura té en el conjunt del municipi. L’autor de la imatge gràfica és el dissenyador del servei de Comunicació de l’Ajuntament de Tortosa, Joan Carles Prats.
Redacció – E. C
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -