14.3 C
Amposta

Tortosa continua les tasques al call amb la reforma dels carrers de la Vilanova i de Jerusalem

Els treballs milloraran el paviment i serveis en aquests vials que vertebren el barri jueu i també comportaran la renovació de voreres al carrer Sol

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les tasques de renovació del call de Tortosa continuen durant les pròximes setmanes a diversos carrers de la zona. Els treballs ja han començat al carrer de la Vilanova, un dels que marca l’eix principal de l’antic barri jueu de la ciutat, i seguiran posteriorment al carrer de Jerusalem i a la travessia de Jerusalem.

L’actuació consisteix en la reforma per complet del paviment, fet que comportarà la substitució del ferm actual per un formigonat continu, delimitat amb l’ús d’empedrat. A la vegada, l’obra també inclou la renovació de part de la xarxa de serveis existent, com ara la de subministrament d’aigua.

A hores d’ara ja s’estan duent a terme els treballs al carrer de la Vilanova, entre el carrer de Vandellòs i el carrer Major de Remolins, que s’allargaran durant unes cinc setmanes. Posteriorment, continuaran pel carrer de Jerusalem i per la travessia de Jerusalem, on es durà a terme la mateixa intervenció.

De la mateixa manera, durant les pròximes setmanes també es durà a terme la renovació de les voreres a un tram del carrer Sol, també dins de l’àmbit més pròxim al call.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha vinculat aquests treballs a les tasques desenvolupades durant els últims anys tant al call com al conjunt del barri de Remolins. En aquest sentit, ha recordat que a l’estiu es va actuar al carrer Vandellòs, fet que continua les millores efectuades a la muralla de Remolins i a la torre del Célio. Així mateix, ha enumerat diverses millores fetes al barri, com la renovació d’enllumenat a tecnologia LED en diversos carrers, la remodelació a la zona de la pista poliesportiva, l’ordenació de l’entorn de l’antic escorxador o les intervencions efectuades a la fortificació de Tenasses. “El nostre objectiu és continuar actuant a tot l’àmbit del call així com a tot el barri de Remolins amb actuacions que posen en valor aquesta part de la nostra ciutat”, ha apuntat l’alcaldessa.

De la mateixa manera, Meritxell Roigé ha detallat que des de fa unes setmanes s’han reemprès les tasques a l’antic balneari d’en Porcar, on s’està duent a terme l’habilitació del centre de les tres cultures. El projecte es va veure aturat anys enrere per la troballa d’unes destacades restes arqueològiques: l’aparició d’un mausoleu d’època romana, que va fer necessari reformular per complet l’actuació prevista. Ara, una vegada redefinit el projecte, els treballs estan en marxa amb vista a fer accessible l’espai en breu.

Roigé també marca l’ampliació del Museu de Tortosa, amb la nova sala dedicada als artistes referents del segle XIX i principi del segle XX, com una de les actuacions destacades al conjunt de Remolins: “comportarà disposar d’un actiu cultural i turístic encara més destacat”, ha apuntat.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -