14.3 C
Amposta

Torna el Gran Recapte d’Aliments en format mixt,  combinant donacions físiques i monetàries

- Anunci -spot_img

El més vist

- Advertisement -

Torna el Gran Recapte d’Aliments, una de les fites solidàries més importants que se  celebren al territori i que arriba a la 14a edició. Serà en format mixt i es simultaniejaran les donacions físiques d’aliments amb donacions monetàries (que posteriorment es  convertiran en aliments). Cadascuna de les cadenes de distribució ha estat qui ha optat per un o altre format.

La recollida física d’aliments tindrà lloc els dies 25 i 26 de  novembre mentre l’opció de poder dur a terme donatius econòmics s’allargarà fins el 6 de desembre.

Aquest any, per conèixer de més a prop l’organització del Gran Recapte d’Aliments a les Terres de l’Ebre, hem parlat amb el seu portaveu, Òscar Ologaray:

 • Enguany se celebrarà la 14ª edició en un format mixt, torna la recollida física d’aliments i la participació activa del voluntariat
  El voluntariat és l’engranatge principal del Gran Recapte, per a nosaltres és molt important que pugui tornar a participar en aquesta recollida física d’aliments. Són la cara amable que convida tothom a participar de la iniciativa.
 • Amb 13 edicions celebrades, des de l’any 2009, el Gran Recapte s’ha consolidat com una de les grans fites solidàries de Catalunya, guanyant-se l’estima i el suport de la ciutadania. Com heu viscut aquestes 13 edicions a les Terres de l’Ebre (amb una pandèmia de per mig) ? Quina valoració en feu?
  La pandèmia va ser el moment més complex, però també el que es va assolir un millor resultat. En els moments més complexes la ciutadania donem el millor de nosaltres mateixos. Aquella idea que va començar a un grapat de supermercats i que poc a poc ha anat creixent, referma que és una campanya d’èxit.
 • Quin és l’any que en podeu fer una millor valoració i perquè?
  Tots els anys tenen una gran valoració perquè sempre hi ha una gran resposta per part de la ciutadania.
 • Creieu que a l’Ebre estem prou informats i sensibilitzats?
  I tant, a les Terres de l’Ebre sempre hem estat per sobre de la mitjana pel que fa a aliments recollits.
 • L’actual context d’inflació està desembocant a una situació delicada a moltes families. Quines aspectatives teniu aquest any?
  Tot i que sembla que hi ha un lleuger despunt de la inflació el que continua creixent és el preu dels aliments. Malauradament els productes bàsics s’han disparat i això encareix la cistella de moltes famílies.
Foto: Delegació Banc Aliments de les Terres de l’Ebre

 • Aquest any el Gran Recapte és en format mixt. Com us organitzeu? És més complicat organitzar-ho en un format mixt?
  Pel que fa al Banc dels Aliments intentarem estar a tot arreu, però sí, és complex. Aprofito per demanar per avançat disculpes si en algun moment hi ha algun punt on no arribem. Mobilitzar més de 500 voluntaris i un centenar de punts de recollida és molt complexe però ho intentem fer el millor que podem.

Foto: Delegació Banc Aliments de les Terres de l’Ebre
 • Per a la gent que vulgui aportar: Com és podrà col·laborar enguany?
  Els dies 25 i 26 fent un donatiu d’aliments a les principals cadenes de supermercats.
  N’hi ha algunes que no han volgut participar en esta recollida física d’aliments, però es pot fer el donatiu a la caixa del supermercat, i la plataforma ho convertirà en aliments per al Banc dels Aliments.
  També es pot col·laborar a través del web www.granrecapte.com

Redacció- Xavi Llambrich

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -