14.3 C
Amposta

Torna el Cros Escolar a Paüls 35 anys després

Aquest diumenge, 4 de febrer, es durà a terme el Cros Escolar a Paüls

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El diumenge 4 de febrer, a les onze del matí, està prevista la primera de les curses del cros de Paüls dels Jocs Esportius Escolars, que torna a la localitat del Baix Ebre trenta-cinc anys després del primer que es va fer el desembre de l’any 1988. L’Ajuntament de Paüls i el Consell Esportiu del Baix Ebre han preparat un circuit d’uns 625 metres que s’anirà adaptant en número de voltes en funció de la categoria. Se sortirà des de davant del Casal Municipal, el mateix lloc d’on comença la prestigiosa cursa de muntanya TRENCACIMS, que aquest any torna a ser la final del campionat d’Espanya, per segon any consecutiu.

L’alcalde de Paüls, Enric Adell, s’ha mostrat content de poder tornar a tenir al poble una prova escolar de promoció d’aquestes característiques, “que es va realitzar ara fa més 35 anys i va ser tot un èxit. Ara és diferent, però ens feia il·lusió tornar-la a organitzar, ja que fa molts anys que som l’epicentre de les curses de muntanya del país en la TRENCACIMS: més de 1.000 participants, essent la final del campionat d’Espanya dos anys seguits, tenint campions del món corrent per les nostres muntanyes. Ens faltava fer una activitat de promoció per als més menuts. I ara gràcies al Consell Esportiu del Baix Ebre i a altres entitats i persones del municipi, tornarem a fer un cros escolar. Que per nosaltres és tot un repte”.

Es preveu una participació d’uns 200 esportistes repartits per les diferents categories (patufets, prebenjamins, benjamins, alevins, infantils, cadets i juvenils). L’alcalde ha explicat que la previsió de participació ha superat les millors expectatives, “ens marcàvem arribar a la xifra de 125 per estar contents. Avui ja hi ha unes 180 persones inscrites, per tant, molt contents. Ara només falta que la gent que vingui, quedi contenta de la prova i de l’organització, però realment el més important és que els menuts xalin i que les famílies gaudeixin d’un dia bonic al nostre poble”. L’organització ha fet una samarreta commemorativa, especial pel cros de Paüls, que regalarà a totes i tots els inscrits. Hi haurà una medalla commemorativa per a tots els participants i trofeus per als tres primers de cada categoria i el millor equip.

A la zona esportiva, costat de la piscina municipal, hi haurà un espai habilitat per estacionar tots els vehicles, el mateix que es fa servir per a la TRENCACIMS, Festa de la Cirera de Paüls o la Nocturna de Fredes-Paüls. La Sortida de les proves del cros serà des del Casal municipal, al carrer Carretera. La prova anirà direcció al carrer Escoles, al final del qual hi haurà una zona de terra habilitada per l’ocasió.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -