14.3 C
Amposta

Tivissa, primer municipi català en signar el protocol contra violències sexuals en entorns d’oci

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

Redacció.- El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha inaugurat aquest matí la Jornada informativa sobre el Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci, adreçada a comandaments policials.

La jornada, que ha tingut lloc a l’auditori de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), ha servit, per donar a conèixer el contingut del Protocol i les pautes d’actuació per a la seva aplicació als professionals de la seguretat, com caps i sotscaps d’ABP del cos de Mossos d’Esquadra, caps i sotscaps de Guàrdia Urbana i Policies Locals i caps de la Policia Portuària.

Segons el conseller Buch, “aquesta inicitiva està pensada, dissenyada i preparada perquè, davant d’una violència sexual, qualsevol agent hi pugui actuar prèviament, o en el cas que succeeixi, activi els canals de denúncia corresponents”. “Es tracta d’utilitzar totes les eines de què disposa el Govern de la Generalitat de Catalunya per atacar i eliminar qualsevol manifestació de violència sexual ja sigui des de la seguretat pública, la seguretat privada, l’administració o els treballadors i col·lectius que treballen en el sector de l’oci”, ha afegit.

Tivissa, primer municipi

L’ajuntament de Tivissa ha estat el primer en formalitzar l’adhesió al Protocol a través de la signatura per part del seu alcalde, Jordi Jardí, i del conseller Buch.

L’alcalde de Tivissa, satisfet per ser el primer municipi d’adherir-se al Protocol, ha dit que “volem predicar amb l’exemple i agraim avui ser la punta de llança d’aquesta de guerra que hem de guanyar entre tots posant-t’hi totes les eines perquè qualsevol actitud de violència sexual, que és deplorable, tingui èxit en un futur”.

Segons Jardí, “des de l’ajuntament de Tivissa, formarem el personal que doni servei a les festes majors, exigirem que els controladors d’accès estiguin formats en aquest aspecte i posarem a disposició de la població tota la informació necessària perquè quan es detectin aquestes actituds puguin ser denunciades de manera immediata perquè no les tornin a repetir mai més” ha anunciat.

Jardí, també director general d’Administració de Seguretat, ha estat un dels impulsors del Protocol i és per això que ha volgut que el municipi del qual és alcalde, se sumi a aquesta iniciativa per lluitar contra les violències sexuals als entorns d’oci.

Properament, el conseller Buch enviarà una carta adreçada a tots els municipis per tal d’informar-los i facilitar-los els tràmits necessaris per poder sumar-se a aquesta iniciativa. Actualment ja són més d’una cinquentena els municipis que han mostrat el seu interès com Sant Cugat del Vallès o Calella.

Accions previstes durant l’any 2019

 A partir de la presentació del Protocol, el passat 30 de gener al Palau de la Generalitat, s’estan celebrant diverses jornades formatives i informatives per donar a conèixer el Protocol amb un total de 900 persones assistents.

Cos de Mossos d’Esquadra

 • Incorporació de continguts en el Curs Bàsic de formació policial (la promoció que sortirà el mes de juny ja els tindrà)
 • Incorporació de continguts als cursos de formació especialitzada (a partir any vinent)
 • Jornada informativa a comandaments
 • Jornades informatives descentralitzades a comandaments intermitjos (9 regions policials, a partir de mes de juny)

Ajuntaments

 • Formacions a mida adreçades al personal municipal implicat en l’organització i desenvolupament de l’activitat d’oci (cambrers, personal punt lila, auxiliars de serveis, controladors d’accés) Disponibles a partir del mes de juny en funció de les adhesions.
 • Formació a tècnics municipals i regidors: 4 sessions any (Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, a partir setembre 2019)

Policies Locals

 • Incorporació de continguts en el Curs Bàsic de formació policial (la promoció que sortirà el mes de juny ja els tindrà) Incorporació de continguts als cursos de formació especialitzada (a partir any vinent)
 • Formació policies locals sobre el Protocol: 4 sessions any (Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, a partir del juny)
 • També podran rebre formació quan els ajuntaments s’adhereixin i el seu personal (no policial) es formi en el Protocol

Establiments d’oci

 • Formacions a mida adreçades al personal dels establiments privats (discoteques, sales de festa…). Disponibles a partir del mes de juny en funció de les adhesions.

Personal de control d’accés

 • Formació als formadors de centres de formació del personal de control d’accés: 1 sessió any

Seguretat privada

 • Formació a mida a partir de les adhesions d’ajuntaments i establiments privats que tinguin aquest personal. Disponibles a partir de juny de 2019
 • Formació als formadors de centres de formació de seguretat privada: 1 sessió any
 • Sessions informatives a les empreses de seguretat que presten serveis en aquests espais (sales de concerts, discoteques…): 2 sessions any

 

 

 

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -