14.3 C
Amposta

Tinc por a la matinada

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Ja ha passat una setmana des de les Eleccions Generals. Al final “el trifachito” es va pegar “l’hòstia” i les seves expectatives de governar i aplicar sense contemplacions qualsevol article tret de la màniga per restringir l’autonomia catalana, ha quedat aparcat, congelat o oblidat al calaix de l’oblit. Podem dir: que aquest cop hem guanyat la batalla de les eleccions contra els intolerants, contra l’odi, contra aquells que ens volen exterminar com a poble. Certament, amb aquest cop podem dormir un temporada tranquils. Però no hem d’oblidar al final qui juga en foc es crema.

Tanmateix, encara que els resultats ens ompli de tranquil·litat, si analitzem el nombre de vots totals els partits de la dreta intolerant, nacionalista espanyola i retrograda han tret 11 milions de vots, tant o més que els partits d’esquerra descomptant els vots de Esquerra Republicana de Catalunya. Sort de la llei d’Hondt, perquè sinó un altre gall cantaria. Així, que no cal estar molt contents perquè si un dia d’aquest es tornen a unir les seves ànsies de venjança, tornaran a revifar.

Al final, mirant aquests resultats, tinc clar que l’Espanya profunda, rural i despoblada encara viu a l’any 36, en aquella part de la història en què els cacics, l’Església rural i beata tenia por dels rojos, dels anarquistes i de les brigades internacionals. Una Espanya endarrerida, inculta i analfabeta que es va quedar estancada en el segle XX, sense adornar-se’n que els temps han canviat i el món ja no funciona amb els mateixos paràmetres. Pensant amb l’odi que han sembrat durant aquest dies de campanya electoral, només em ve a la memòria aquella melodia d’ Eduardo Aute a “L’alba.” I encara que gràcies a la llei d’Hondt podem dormir tranquils, continuo tenint por a la matinada.

Batiste Forcadell

Des de la República dels Alfacs

 

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -