El racó de l'economista

Tesla sense fre, Nicolás Correa amb fresadores

Comencem la setmana amb el dubte si el Dow Jones arribarà als 30.000 punts, les accions de Tesla als 1.000 dòlars o serà una setmana de transició i, l’indicador per excel·lència mundial i les accions de més de moda actualment, posaran el fre i esperaran un cert temps abans d’arribar a quotes més altes. El divendres passat, amb la publicació de les dades d’atur als Estats Units, sembla que soltaren el peu de l’accelerador, però l’experiència em demostra que quan s’entra en una fase de bogeria de preus fa falta alguna cosa més que unes dades macroeconòmiques secundàries per aturar el preu de l’acció.

A l’altra banda de l’Atlàntic, el panorama borsari és una mica diferent, almenys al mercat borsari espanyol on cada cop es negocia menys diners. La llibertat de moviment de capitals té això i l’inversor especulador que busca guanys a l’instant no està per romanços i busca altres mercats més rendibles, entrant en una espiral que mai s’acaba.

Així i tot, apartant bé la palla hi ha un grapat de valors que surten de la monotonia general. Un és, sens dubte, la metal·lúrgica Nicolás Correa. El preu de les accions d’aquesta empresa està portant un inici d’any prou animat. Passant de 4,55 euros per acció a aproximadament 5,7 en menys d’un mes. Per després corregir a 5,10 euros per acció. Sembla que la fase correctora ja s’ha acabat i vol buscar noves altures i cerca els 6 euros. El cert que té l’estocàstic a favor, el martell que va deixar el divendres passat també, i sobretot la política de creixement i poc endeutament de l’empresa. Mirant totes aquestes variables i a l’espera dels resultats al final de mes tot pinta que potser un dels grans valors del continu aquest any.

Batiste Forcadell

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close