14.3 C
Amposta

Terra Enllà ofereix rutes als principals escenaris de la Batalla de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’empresa ebrenca de turisme de memòria Terra Enllà ofereix aquesta setmana, del 24 al 27 de juliol, un programa especial de rutes guiades coincidint amb la commemoració del 81è aniversari de l’inici de la batalla de l’Ebre, el dijous 25 de juliol. Són quatre dies d’activitats en horari de matí i tarda-vespre per descobrir els principals escenaris de la batalla de l’Ebre amb propostes atractives com visites combinades amb degustacions de vins i de cerveses.

El dia 24 de juliol s’ha programat una ruta que ressegueix l’itinerari de l’Exèrcit de l’Ebre des del seu pas pel riu Ebre fins a les portes de Gandesa. L’endemà, data de la commemoració, prevista al monument de la Pau erigit pels supervivents de la Lleva del Biberó-41, s’ofereixen guiatges per aquest espai històric en horari de matí i tarda. Un dels dos socis de l’empresa, Andreu Caralt, és l’autor del llibre ‘3.669 biberons. Història de l’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41’, editat per la Generalitat de Catalunya

Per a més informació i detalls de totes les rutes programades els mesos de juliol i agost, consultar el web: terraenlla.com/ca/reserves

El programa especial de rutes és el següent.

Dimecres, 24 de juliol. A les 09.30 h. Ruta ‘De Miravet a Gandesa, l’atac republicà’. Amb motiu del 81è aniversari de la batalla de l’Ebre, aquesta ruta descobreix escenaris de l’ofensiva de la Batalla de l’Ebre durant les primeres hores de l’atac, el dia 25 de juliol de 1938. La ruta combina la visita als espais de Miravet, el Memorial de les Camposines, el Poble Vell de Corbera d’Ebre i les trinxeres de Mas d’en Grau. Inici: Plaça de l’Arenal de Miravet. Durada: 4,5 hores. Preu: 22€/adults

Dimecres, 24 de juliol. A les 18.15 h. Itinerari pel Cim de la Mort a Gandesa. Visita guiada per aquest mirador excepcional de la Terra Alta, on es va produir un dels combats més decisius de la batalla, liderat per les Brigades Intenacionals. Inici: A l’aparcament de l’Hotel Piqué de Gandesa. Durada: 2h 30m. Preu: 12€/adults.

Dijous, 25 de juliol. A les 09.30 h. Ruta commemorativa Biberons a Pàndols. Coincidint amb l’acte anual de la Cota 705 de la serra de Pàndols en record a totes les víctimes de la batalla de l’Ebre, s’ofereix una ruta guiada prèvia per aquest espai històric. Inici: A l’aparcament de l’Hotel Piqué de Gandesa. Durada: 2h m. Preu: 10€/adults.

Dijous, 25 de juliol. A les 17.30 h. Biberons a Pàndols amb Celler Cal Menescal. Viatge al cor de la serra de Pàndols, l’espai històric de la Cota 705 i l’ermita de Santa Magdalena, per reviure l’enfrontament més cruent de la batalla de l’Ebre, la història i llegat de la Lleva del Biberó i de les Brigades Internacionals. En acabar, visita i degustació de vins a la casa-museu del Celler Cal Menescal de Bot (DO Terra Alta). Inici: A l’aparcament de l’Hotel Piqué de Gandesa. Durada: 3h 30m. Preu: 15€/adults.

Divendres, 26 de juliol. Ruta del ‘triplet’ a la Terra Alta. Aquesta ruta s’inicia al Poble Vell de Corbera d’Ebre, testimoni colpidor i símbol de la batalla de l’Ebre, continua la ruta a les trinxeres de les Devees i finalitza al Memorial de les Camposines, lloc de reconeixement i dol als soldats desapareguts. Inici: A l’entrada del Poble Vell. Durada: 4 h. Preu: 20€.

Divendres, 26 de juliol. Ruta ‘La batalla de l’Ebre a Almatret. La ruta dels biberons’ amb tast de cerveses Torrentbeer. Activitat fruit de la recerca de memòria històrica realitzada per Terra Enllà. La visita per espais del municipi es tanca a una imponent fortificació soterrada situada davant del riu Ebre, en un dels punts de pas dels republicans durant la batalla de l’Ebre. La visita clou amb un tast de cerveses artesanals de Torrentbeer i coca de recapte del Segrià. Inici: Plaça Major d’Almatret. Durada: 3 h. Preu: 20€.

Dissabte, 27 de juliol. Viatge ‘Un dia a la batalla de l’Ebre’. Una oportunitat única per descobrir en un intens viatge d’un dia de durada set dels més important espais de memòria de la batalla de l’Ebre a la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. Inclou la visita al Poble Vell de Corbera d’Ebre, el Centre 115 Dies, espais de trinxeres i de camp de batalla, entre d’altres. Inici: Plaça de l’Arenal de Miravet. Durada: Matí/20€. Matí i tarda/36€.

En tots els casos, es necessària la reserva prèvia al telèfon 636.67.99.69, al correu electrònic terraenlla.guiatges@gmail.com o al web: www.terraenlla.com.

Redacció – V. Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -