MúsicaNotíciesVirals

#TenYearsChallenge, el joc innocent que facilita la feina al reconeixement facial

Des de principis d'any, famosos i menys famosos han penjat fotografies seves de fa exactament deu anys i d'actuals

Una foto de fa deu anys i una foto actual. El #TenYearsChallenge s’ha convertit en viral a Facebook, Instagram i Twitter. Des de principis d’any, famosos i menys famosos han penjat fotografies seves de fa exactament deu anys i d’actuals, segons informa el 324.

Sembla que tot va començar a Facebook amb l’etiqueta #HowDidAgeHitYouChallenge, que seria el repte de mostrar com t’ha castigat -o colpeja- l’edat. S’hi va anar sumant gent, molts dels quals volien demostrar que l’edat no els havia castigat, sinó gairebé premiat.

Però no tothom ho ha trobat tan divertit. La científica de dades Kate O’Neill va publicar un tuit on no mostrava dues fotografies, sinó que plantejava quina hauria estat la seva actitud davant del joc fa deu anys i quina és ara. Aleshores, diu, probablement hauria seguit el joc. Ara, en canvi, reflexiona sobre com es pot utilitzar per a sistemes de reconeixement facial.

O’Neill hi explica que no havia volgut afirmar que el joc era inherentment perillós, sinó que era necessari que la gent estigui alerta sobre l’ús que es pot fer de les fotos. Poden servir, diu, per desenvolupar o millorar algoritmes de reconeixement facial que tinguin en compte com l’edat modifica els trets físics.

Li van respondre que la gran majoria d’aquestes imatges ja estan a les xarxes. Però ella contra argumentava que buscar fotografies de la mateixa persona i que se’n conegui exactament la diferència de temps -en aquest cas, deu anys- no és fàcil i aporta molta informació poc fiable. Ara, en canvi, els participants en aquest repte aporten milers d’imatges ben datades.

Per O’Neill, milers -o milions- de persones estan ajudant a qui vulgui polir aquests sistemes. Comenta un cas en què es pot utilitzar amb bones intencions. Pot ajudar a localitzar nens desapareguts anys després que el fet s’hagi denunciat. Un sistema de reconeixement facial podria predir l’aspecte del nen tot i que no n’hi hagi fotografies recents.

Però també apunta un ús menys desitjable. Companyies d’assegurances o mútues mèdiques podrien fer servir aquestes eines per mesurar si una persona ha envellit massa de pressa els darrers anys. Això podria indicar algun tipus de malaltia o d’hàbits poc saludables.

 

 

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close