El racó de l'economista

Telefònica, celebrant el 20 aniversari dels seus màxims

Entrem en la setmana decisiva de presentació de resultats de l’exercici de l’any 2019. Un dia senyalat per moltes empreses cotitzades per la publicació dels seus resultats d’aquesta setmana és, sobretot, el divendres 28 de febrer. A partir de llavors, el panorama quedarà bastant clarificador per a quines empreses apostar i quines deixar-les en stand-by.

Una empresa que ja ha presentat els resultats és el monstre nacional de telecomunicacions, Telefònica, la veritat que han estat molt lluny del que s’esperaven i els podríem catalogar com un desastre total. Al final de tot, han presentat una reducció del benefici respecte a l’any anterior d’un 65,7%. Davant d’aquests resultats, era normal que el mercat reacciones venen massivament les accions de Telefònica, provocant una baixada de la seva cotització del 6 per cent.

Curiosament, i fent referència a aquesta companyia espanyola de telecomunicacions, exmonopoli estatal, doncs resulta, que aquest any farà el vintè aniversari del seu preu màxim per acció, exactament, 33 euros per cada títol. També és cert, que eren altres temps, no tenia quasi competència, les de baix cost no existien, i les empreses de telecomunicacions estaven de moda. Però com diu el refrany: d’aquelles noces aquests convits.

Batiste Forcadell

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close