14.3 C
Amposta

Som o no respectuosos

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Han passat totes les festes i hem de fer un repàs de tot el que hem fet per saber si som respectuosos amb el medi ambient. A les festes les rutines diàries generalment no es tenen en compte ni a l’hora de menjar, viatjar, comprar regals, la il·luminació i aquesta manera de fer pot arribar a ser molt perjudicial per al Medi Ambient, el cost i l’impacte és gran i és per aquesta raó i per no caure en els mateixos errors l’any que ve que s’ha de fer aquest repàs.

“Hem de ser capaços de trobar la manera menys perjudicial per al Medi i poder celebrar aquestes i totes les festes amb respecte per al nostre hàbitat”

Comprem una gran quantitat de menjar per tenir una taula sobrada, però el que fem és consumir sense tenir control, són festes i hem de quedar bé amb els convidats i oblidem que una part acaba a la brossa feta mal bé. Tampoc reciclem o reutilitzem aquests residus com faríem en dies normals per exemple els envasos de plàstic o vidre. Una altra qüestió que no té la nostra atenció és la il·luminació, a les nostres llars ens agrada muntar una parafernàlia de llums per fer més significatives aquestes festes igual que en el sector públic donant una imatge molt maca de festa però sense tenir en compte l’impacte negatiu que té sobre el medi. Un altre de les coses que es multipliquen són els viatges, s’aprofita per estar en família i aquest recolliment costa molts gasos d’efecte hivernacle tant si es viatja amb turisme, tren, avió o autobús que s’alliberen a l’atmosfera fent augmentar la petja de carbó per persona. Els papers són un material molt utilitzat aquests dies en forma de targetes, postals o paper per embolicar regals i això vol dir la sobreexplotació dels boscos que cada vegada són més fràgils i capturen menys CO2. Són els dies indicats per a fer molts regals, uns que ens faran servei i altres que en pocs dies aniran a la brossa com residus però l’important és que la producció de les empreses per tenir-los alhora a la botiga es dispara i provoca més alliberaments de gasos efecte hivernacle.

Hauríem de fer el possible que aquestes festes tinguessin uns costos més baixos per al medi ambient utilitzant llums Leeds, comprant el menjar necessari, fent el possible per no desplaçar-nos tant, compra regals ecològics, embolicant amb paper reciclat, comprar arbres sostenibles i sobretot reciclant tots els residus que generem. Són petites mesures que si les fan moltes persones seran grans i crec que s’ha de fer doncs estem perjudicant molt el nostre entorn i la seva biodiversitat i hem de ser capaços de trobar la manera menys perjudicial per al Medi i poder celebrar aquestes i totes les festes amb respecte per al nostre hàbitat. Pensem-hi.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -