14.3 C
Amposta

Sis artesans del territori aproximaran l’art dels treballs artesanals a 400 alumnes de nou escoles de Tortosa

La iniciativa, sorgida en el marc de la Capital de la Cultura Catalana, tindrà del 25 al 29 d’octubre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La iniciativa està organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Tortosa i l’empresa Artra (artradigital.cat), amb la col·laboració de Tataküa Coop. i de l’Associació d’Artesans de les Terres de l’Ebre. Artesania 360º pretén apropar l’artesania a l’escola a través de l’experiència i el contacte directe amb el col·lectiu artesà i els seus oficis.

Hi participen un total de quatre-cents infants del cicle superior de Primària de nou escoles, públiques i concertades, de Tortosa: escola Sant Llàtzer, Teresianes, El Temple, Sagrada Família, Divina Pastora de Vinallop, Ferreries, Sant Antoni Abat dels Reguers, Remolins i La Mercè. Del col·lectiu artesà, tots amb oficis certificats per la Generalitat de Catalunya, intervenen els següents professionals: Jordina Bravo, artesana barretaire; Sergi Masip, lutier; Joan Iniesta, imatger; Teresa Marta Batalla, ceramista; Irene Ferrer i Montse Perez, llatadores i Pilar Girbes, cotonera.

El programa compta amb dos fases:

La primera s’ha programat al Centre Cívic de Ferreries del 25 al 29 d’octubre, un espai on confluiran cada matí escoles que gaudiran del primer contacte amb l’ofici. Els alumnes participaran en demostracions i tallers experimentals d’artesania. Una jornada que clourà amb una acció artística col·lectiva enllaçada amb la resta de centres educatius.

L’altra fase es realitzarà a la mateixa escola, on els infants treballaran de manera curricular diferents eixos a partir de l’experiència viscuda. En ambdues fases es treballarà de manera paral·lela i competencial l’artesania i valors com la sostenibilitat, el consum conscient, el treball digne, l’equitat, l’autogestió, l’intercanvi, etc

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -