14.3 C
Amposta

S’inicia el projecte de restauració ambiental del meandre de Flix

De les actuacions previstes, en destaquen el projecte ambiental de recuperació i el projecte de l’escala de peixos per salvar l’embassament

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La comissió de seguiment de la restauració ambiental del meandre de Flix s’ha reunit recentment per analitzar i revisar l’estat actual del projecte. En la reunió han participat el batlle del municipi, Francesc Barbero, membres del consistori de l’Ajuntament de Flix, la secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, la gerent de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Mar León, la directora de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE), Norma Pujol, així com representants de la Confederación Hidrográfica del Ebro (CHE) i del Grup Natura Freixe.

Les actuacions previstes, amb una inversió de 2 MEUR, inclouen la millora ambiental i de l’estat de la massa d’aigua del meandre de Flix, la restitució d’espècies pròpies de la zona, la millora de la connectivitat fluvial amb una escala de peixos, i la diversitat d’hàbitats.

Els estudis previs de l’ACA han servit per determinar les accions que es duran a terme per iniciar la restauració ambiental, que inclouen l’anàlisi de sediments, peixos, biomarcadors, i toxicitat, així com la caracterització de la comunitat piscícola i el mostreig de sediments.

El pla, amb execució fins al 2026, contempla diverses actuacions prèvies, com el projecte ambiental de recuperació i l’escala de peixos, a ser executat per Endesa com a titular de l’embassament.

El batlle de Flix destaca que el projecte posarà fi a l’anomalia del riu sense cabal, millorant l’estat de conservació i la salubritat del meandre, amb un impacte important en la millora de l’entorn a escala local i de conca.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -