14.3 C
Amposta

Simulacre d’incendi d’un vaixell al port de la Ràpita

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El port de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) ha acollit aquest dimarts el simulacre d’incendi d’un vaixell esportiu mentre es portaven a terme tasques de manteniment a l’esplanada del varador de les instal·lacions Sant Carles Marina. L’exercici ha estat organitzat per Ports de la Generalitat i Protecció Civil de la Generalitat, en col·laboració amb Sant Carles Marina. Durant el simulacre s’ha activat el Pla d’autoprotecció (PAU) de la instal·lació portuària que ha posat en pràctica el sistema d’avisos previst en el PAU, així com les accions del personal. També s’ha verificat la coordinació entre els mitjans propis del port i els efectius d’emergència externs.

Un treballador del varador ha estat el que ha alertat  a tot el personal de Sant Carles Marina, s’ha activat el Pla d’autoprotecció (PAU) de les instal·lacions esportives i s’ha realitzat la trucada al telèfon d’emergències 112 i a Ports de la Generalitat. Posteriorment, s’ha iniciat el protocol de trucades establert al Pla d’autoprotecció (PAU) al Centre de Coordinació Operativa de la Generalitat (CECAT) de Protecció Civil, la Policia Local i Salvament Marítim. A més, s’ha posat en funcionament l’equip de primera intervenció, amb treball conjunt de Ports de la Generalitat i el personal de Sant Carles Marina. Així, el personal ha tallat el subministrament elèctric de la zona afectada i ha aïllat el vaixell sinistrat dels vaixells del costat  amb els mitjans contra incendis del varador, fins a l’arribada dels cossos d’emergència.

Els Bombers de la Generalitat han participat en el simulacre amb 3 dotacions, 2 vehicles d’Amposta i 1 de la Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre. Les tasques d’extinció han consistit en una instal·lació hidràulica amb escumogen, provant els hidrants de la instal·lació i de la succió directa d’aigua de mar. Els Bombers han creat apantallaments per a confinar l’incendi i evitar-ne la propagació  a les embarcacions properes.

Els Mossos d’Esquadra han participat amb una patrulla i s’han encarregat de les tasques de control d’accessos facilitant l’accés dels equips d’emergència.

La Policia Local de Sant Carles de la Ràpita també ha col·laborat en els talls de trànsit pertinents facilitant l’accés dels vehicles d’emergències.

Protecció Civil de la Generalitat ha realitzat la recepció de la trucada des del CECAT, i el responsable de Protecció Civil a les Terres de l’Ebre ha estat al simulacre fent tasques d’observador.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -