14.3 C
Amposta

Serveis mínims per la vaga feminista del 8M: transport públic, sanitat i educació

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

CCMA.- Ja se saben els serveis mínims establerts per aquest divendres, amb motiu de la vaga convocada el Dia de la Dona. En l’àmbit del transport públic, a Rodalies Renfe circularan el 33 per cent dels trens durant tot el dia.

Encara a Renfe, els serveis mínims preveuen que circulin el 65 per cent dels trens de Mitja distància i els Avant, i el 72 per cent dels combois de Llarga distància i Alta velocitat.

A Barcelona, els autobusos, el tramvia i el metro també funcionaran al 50 per cent a les hores punta i al 25 per cent la resta de la jornada.

En l’àmbit del transport aeri, el Ministeri de Foment, com és habitual, ha fixat uns serveis mínims del 100 per cent dels vols que comuniquen la península amb les Canàries i les Balears.

Per a la resta dels vols domèstics -dins de la península- està previst que operin el 57 per cent dels avions que cobreixen trajectes amb alternatives de transport superiors a les cinc hores, i el 38 per cent dels avions que cobreixen trajectes amb alternatives de transport inferiors a les cinc hores.

Els serveis mínims per als vols internacionals són del 57 per cent.

A la sanitat pública està previst que les urgències i les unitats especials hospitalàries funcionin amb normalitat. A la resta d’activitats, els serveis seran els mateixos que en un festiu.

En l’àmbit educatiu, les escoles mantenen els mínims habituals, d’un docent per cada sis aules de primària i un docent per cada quatre aules d’educació especial. A més, hi ha d’haver almenys un integrant de l’equip directiu a cada centre.

També les llars d’infants, on hi ha d’haver almenys el 33 per cent de la plantilla.

El Departament de Treball també ha dictat serveis mínims per als mitjans de comunicació públics, que han produir i emetre el 50 per cent dels continguts informatius “habituals dels seus canals, emissores i portals”.

 

 

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -