14.3 C
Amposta

Saül Garreta: “Port Tarragona liderarà la transformació econòmica sostenible del territori”

Visita l’empresa Kronospan al polígon Catalunya Sud, un dels darrers clients del Port a les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El president del Port de Tarragona, Saül Garreta, ha protagonitzat aquest dimecres a les 9.00 h, la sessió “Cafè Cambra” que organitza la Cambra de Comerç de Tortosa. L’acte, que es duu a terme a la sala Federico Mayor Zaragoza, ha estat presentat pel president de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Faiges, davant de responsables d’empresa de diversos sectors econòmics de les Terres de l’Ebre, com la producció d’arròs, els cítrics, la comunicació, la construcció i la fabricació de mobles, entre d’altres. Garreta ha estat convidat per exposar la ponència ‘Port de Tarragona, cap a la sostenibilitat econòmica” a través de la qual el president del Port ha volgut ressaltar el compromís de l’Autoritat Portuària de Tarragona la transformació econòmica del país a través de l’adopció de decisions i la posada en marxa de projectes de descarbonització de l’activitat logística i marítima del Port.

Diversificació i sostenibilitat

El president del Port ha defensat que “les institucions que liderin aquest canvi avui seran les organitzacions competitives de demà” ja que la viabilitat i el desenvolupament de les empreses passa per adaptar-se a les exigències de la Unió Europea per reduir les emissions de carboni a un 55 % per l’any 2030. En aquest sentit, el president del Port ha afirmat que “Port Tarragona liderarà la transformació econòmica sostenible del territori”, tant des de les seves competències com col·laborant amb altres administracions i empreses per fer-ho possible.

Garreta també ha explicat que l’estratègia de futur del Port també passa per la diversificació de tràfics, especialment a través de la captació de la càrrega general, la potenciació de la intermodalitat i la inversió en infraestructures ferroviàries. En aquest sentit, ha destacat la construcció de la PortTarragona Terminal de Guadalajara-Marchamalo, a 60 km de Madrid, i l’ampliació i modernització de la PortTarragona Terminal de la Boella, a peu de moll, com dos dels projectes estratègics sostenibles clau per al desenvolupament del Port.

Garreta ha subratllat la proximitat i els vincles de les Terres de l’Ebre amb el Port de Tarragona, i al revés, i s’ha mostrat obert a atendre les necessitats de les empreses ebrenques en el terreny de la logística i de serveis portuaris. Històricament, el Port ha treballat amb empreses del secor de la cel·lulosa, dels productes agroalimentaris congelats, del moble, del marbre i de la ceràmica, i recentment ha començat a donar servei a l’empresa del sector de la fusta, Kronospan.

Visita a Kronospan

L’estada del president de l’APT a Tortosa s’ha completat amb una visita a l’empresa Kronospan, situada en el polígon industrial Catalunya Sud, per conèixer de prop els productes i el procés de fabricació d’aquesta empresa austríaca de recent implantació a les Terres de l’Ebre (200 milions d’inversió inicials que podrien arribar a 400). L’empresa mourà contenidors a través del Port de Tarragona per importar materials per a la producció a la planta tortosina així com en d’altres de la resta de la península i, posteriorment exportar els productes manufacturats.

L’empresa Kronospan és líder mundial en la fabricació de panells de fusta. Produeix materials que s’utilitzen en tot tipus d’aplicacions, des de mobles i disseny d’interiors fins a cases amb estructura de fusta, façanes d’edificis i sòls. Kronospan també produeix paper decoratiu, així com altres productes de valor afegit associats, com panells amb cara de melamina, taulells de paret, marcs de finestres, HDF lacat, taulers compactes, laminats d’alta pressió (HPL) i altres.

Aquesta empresa multinacional fabrica panells a base de fusta en més de 30 països i es present en molts més. Dóna feina a més d’11.000 persones en el món (fins a 185 treballadors a Tortosa) i el 70% de les vendes totals són de productes generats en mercats emergents. És un fabricant que utilitza tecnologia avançada i és pionera en molts dels avenços clau en aquest sector industrial, i que segueix apostant per la innovació.

Economia circular

El projecte Kronospan s’emmarca dins del sector de l’economia circular ja que dóna una segona vida a residus materials en desús, apostant fermament per la sostenibilitat. Kronospan produeix panells utilitzant residus de fusta de la indústria serradora i contribueix a ajudar a garantir que la fusta es valori com una matèria primera limitada. A més, el seu objectiu és obtenir el màxim rendiment possible dels materials d’entrada, generant el mínim residu possible per aconseguir una producció rendible amb el menor impacte ambiental possible.

Aquesta empresa subministra panells a base de fusta certificada pel Programa d’Aprovació d’Esquemes de Certificació Forestal (PEFC) o Forest Stewardship Council® (codi de llicència FSC-C018728®). Aquests productes utilitzen fusta de boscos verificats i ben gestionats, cosa que garanteix un recurs renovable i sostenible.

El president del Port de Tarragona fa una xerrada a la Cambra de Tortosa dins del cicle Cafè Cambra | Port de Tarragona

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -