14.3 C
Amposta

S’aprova la primera llei de protecció dels animals que castiga amb presó el maltractament

La norma no afecta les corrides de toros ni els correbous

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El govern espanyol ha aprovat la primera llei de protecció dels animals que lluita contra el maltractament, l’abandonament i el sacrifici. El text modifica el Codi Penal i introdueix condemnes de fins a 18 mesos de presó per maltractament a un animal si implica atenció veterinària i de fins a 24 mesos si es provoca la mort de l’animal i 36 mesos per als casos amb més d’un agreujant. La norma impulsada pel Ministeri de Drets Socials no afecta les corrides de toros ni els correbous. La llei també prohibeix les baralles de galls, prohibeix el sacrifici d’animals sans i els espectacles de circ amb animals salvatges.

La norma també acaba amb la comercialització d’animals en botigues de mascotes i amb la seva exposició al públic amb finalitats comercials. En aquest sentit, estableix que la cria només es podrà dur a terme per criadors autoritzats.

A més, es crea un registre estatal d’animals de companyia per comptar amb dades oficials d’abandonaments, maltractament i adopcions. La identificació i vacunació dels animals domèstics serà obligatòria.

Pel que fa a la reforma de les penes per maltractar, qui ho hagi fet també podrà ser condemnat a una inhabilitació de fins a cinc anys per conviure i treballar amb animals.Un altre element és que s’incorpora la violència instrumental contra els animals en casos de violència masclista com a agreujant.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -