14.3 C
Amposta

Sant Jaume d’Enveja disposarà d’habitatges per a destinar a lloguer o emergència social

L'Ajuntament de Sant Jaume d'Enveja pretén ajudar als més desfavorits i garantir que al municipi no hi hagi cap persona sense un sostre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El passat dijous 20 d’agost, l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja va celebrar ple extraordinari. Un ple on, a més d’aprovar dues mocions de rebuig als transvasaments d’aigua a Cantàbria i a la Conca de Barberà presentades pels grups municipals d’Esquerra-AM i del PSC-CP, es va aprovar per unanimitat un conveni de col·laboració entre l’ajuntament i l’empresa SAREB S.A per a la cessió d’habitatges destinats a lloguer assequible. L’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja disposarà de l’usdefruit d’alguns habitatges propietat de SAREB que podrà destinar a lloguer assequible o a emergència social. La cessió és per un període de quatre anys. El consistori podrà incrementar el nombre inicial d’habitatges del present conveni. Amb l’aprovació d’aquest conveni, l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja pretén ajudar als més desfavorits i garantir que al municipi no hi hagi cap persona sense un sostre.

El ple també va aprovar l’expedient de contractació del servei de l’Escola Bressol Ferrer i Guàrdia. L’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja treu a concurs per un període de 2 anys la gestió de la Llar d’Infants municipal Ferrer i Guàrdia, i amb un preu base de licitació de 235.111,36 euros IVA inclòs. La llar té una capacitat de 41 places, distribuïdes de la següent manera: 8 places de 4 mesos a un any, 13 places d’1 a 2 anys, i 20 places de 2 a 3 anys. L’horari de la llar és de 9 a 13 hores i de 15 a 17 hores. També s’oferiran (si les famílies ho sol·liciten) els serveis d’acollida-permanència (de 8 a 9 h) i de menjador-descans. L’expedient va ser aprovat amb els vots a favor de Junts per Sant Jaume i del PSC, i l’abstenció d’ERC argumentant que no se’ls havia invitat a formar part de la mesa de contractació.

Finalment, el ple va aprovar per unanimitat el conveni amb la Congregació de les Germanes Terciàries Trinitàries. Un conveni signat amb la Congregació l’any 2006 que
contemplava la cessió d’una part de l’antic convent de les Germanes Terciàries Trinitàries,
per destinar-lo a centre de dia per a la gent gran. Una cessió de tot l’edifici i els espais annexos per trenta anys a l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja per destinar-lo a usos socials. Es mantindrà l’espai que la Congregació tenia cedit a Càritas Parroquial per desenvolupar l’activitat de banc d’aliments. L’acord serà revisable cada 5 anys i renovable per períodes iguals sempre que hi hagi acord entre les parts.

L’Ajuntament veu necessària la conservació i rehabilitació de l’edifici i contempla la possibilitat de garantir el creixement de l’actual centre de dia i assegurar un bon lloc per al necessari funcionament del banc d’aliments de Càritas Parroquial. L’antic convent, en un futur pròxim es podria convertir en el Centre de Serveis Socials del municipi.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -