14.3 C
Amposta

Sant Jaume aprova sol·licitar la possibilitat de crear un Institut-escola

L’Ajuntament assegura que Sant Jaume d’Enveja encara continua amb la necessitat de millorar la cohesió social i els problemes escolars vigents.

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Abans de l’any 2010 existia un compromís del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya de crear l’Institut-Escola de Sant Jaume d’Enveja. El nou Govern sorgit de les eleccions autonòmiques d’aquell any va decidir no apostar per aquest nou model educatiu. Tot i que des de l’Ajuntament i l’AMPA de Sant Jaume d’Enveja es va sol·licitar al nou Departament, enviant un estudi econòmic i un projecte educatiu que intentava resoldre els problemes del municipi de necessitat de millorar la cohesió social i els resultats escolars i formatius, el Departament d’Ensenyament va denegar la sol·licitud argumentant que els instituts-escola eren un model molt experimental, no disposaven encara d’entitat jurídica pròpia i no es podia generalitzar a tot el territori. S’havien d’analitzar els resultats que es produirien i decidir per a quins territoris podien ser adequats.

Passats 10 anys, hi ha hagut temps d’analitzar els resultats d’aquest nou model educatiu. L’Ajuntament assegura que Sant Jaume d’Enveja encara continua amb la necessitat de millorar la cohesió social i els problemes escolars vigents. Cal tenir present també que amb l’actual situació sanitària, i l’Ajuntament diu que aquest model educatiu, reduiria desplaçaments massificats en bus (amb millorables condicions sanitàries) i alliberaria espai als instituts dels pobles veïns que permetrien que hi hagués a les aules un nombre més adequat d’alumnes. Per això el Ple de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja, va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics, sol·licitar de nou al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que analitzi la possibilitat de crear l’Institut-escola de Sant Jaume d’Enveja.

Redacció – E. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -