14.3 C
Amposta

Sancionen una cinquantena de pescadors al pantà de Riba-roja d’Ebre

L'operatiu de la Guàrdia Civil s'ha fet coincidint amb el campionat de Pesca Esportiva de Catalunya

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Guàrdia Civil ha obert 47 expedients sancionadors, han fet 54 identificacions i han intervingut 15 canyes de pescar i 60 quilos de peixos vius exòtics, al pantà de Riba-roja d’Ebre, al nord de la Ribera d’Ebre. El grup de vigilància del SEPRONA ha fet un operatiu especial de vigilància coincidint amb el campionat de Pesca Esportiva de Catalunya que es va celebrar els dies 22 i 23 d’octubre, i previ al campionat d’Espanya de Pesca en aigua dolça que es farà el pròxim cap de setmana, també en aquest embassament. La zona és un lloc de “pelegrinatge” d’aficionats a la pesca esportiva i al ‘carpfishing’, capturar peixos sense matar-los, una acció que no està permesa en el cas de les espècies invasores.

Els expedients sancionadors es van obrir per infraccions relacionades amb la pesca de diverses tipologies, per fer foc, per mala gestió de residus perillosos (com l’amiant), i per acampar sense autorització en zona de domini públic hidràulic.

Aquests operatius busquen “sensibilitzar” el turisme i els aficionats a la pesca de les normatives de protecció del medi natural, aquàtics i terrestre. D’una banda, es volen evitar concentracions de moltes persones, que poden provocar alternacions i danys “de difícil reparació”. Tampoc es pot pescar sense llicència, està prohibit encebar els peixos –tant amb pèl·lets com amb esquer viu- ni donar-los menjar de forma artificial encebant les aigües d’una zona concreta del riu.

Els pescadors han de recollir tots els estris i escombraries, una acció “extremadament important” perquè pot ser un perill per a les aus que s’alimenten a la riba del riu. Si es capturen exemplars de peixos d’espècies invasores s’han de sacrificar, sigui quina sigui la seva mida, i no es poden mantenir vius en sacs ni retornar al riu. Els peixos morts es poden llençar a les deixalleries o en punts nets com a residu orgànic.

ACN

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -