14.3 C
Amposta

Sàmper diu que permetre la mobilitat pel pont de desembre “va ser un error”

El conseller diu que es pretén generar un "sentit d'autoresponsabilitat" de cara al Nadal

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, afirma que no allargar les limitacions de mobilitat pel pont de desembre “va ser un error”. Així ho diu en una entrevista a ‘El Punt Avui’ en què admet que va sortir “absolutament tothom” perquè no hi havia confinament tot el pont. De cara a les festes de Nadal, afegeix, es pretén generar “un sentit d’autoresponsabilitat” a les cases. En aquesta línia, Sàmper considera “fonamental” fer una campanya de comunicació “molt bèstia” per conscienciar les famílies sobre els riscos de fer reunions pels àpats nadalencs. Segons explica, es tractaria d’una campanya similar a les de trànsit. “Espero que es faci, últimament ho hem demanat amb un cert enuig”, apunta.

En la mateixa entrevista, el conseller reitera la idea que ara es passa d’una fase més pedagògica a una en què la policia farà “més pressió” en relació a les restriccions: “Serem més estrictes en la inspecció i la sanció”. En aquest sentit, hi haurà unitats dels Mossos dedicades exclusivament a les inspeccions.

Desnonaments

En relació als desnonaments, el conseller es mostra partidari de la mediació però demana a les forces que actuen en defensa dels interessos de la gent vulnerable que entenguin la feina dels Mossos.

“Nosaltres som l’última baula d’una cadena en què ningú parla dels altres, i sempre es va als cossos de seguretat, que sembla que ningú vol acabar d’entendre que són policia judicial”, remarca.

Segons ell, s’han fet gairebé mil desnonaments des que és conseller però el percentatge de “crítica” per actuacions de la policia no arriba “ni a un 1%”.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -