14.3 C
Amposta

Salut reforça els serveis de salut pública i el 061 Salut Respon arran del coronavirus

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament de Salut ha reforçat el Servei d’Urgències de Vigilància Epidemiològica (SUVEC) per respondre a les demandes dels professionals de la xarxa assistencial en la detecció i gestió d’alertes i urgències en salut pública, especialment arran de la situació generada pel coronavirus SARS-CoV-2.

També treballa per acreditar més laboratoris que permetrien augmentar les proves de confirmació de la Covid-19 i s’ha reforçat la formació dels professionals, alhora que se’ls manté permanentment informats de les actualitzacions dels protocols, que són públics i que es poden trobar a Canal Salut.

Paral·lelament, aquesta setmana el servei del 061 Salut Respon ha reforçat els recursos per poder resoldre tots els dubtes de la població sobre el coronavirus.

Els tres casos, evolucionen bé

Mentrestant, els tres casos importats lleus de coronavirus a Catalunya continuen aïllats a l’Hospital Clínic i evolucionen favorablement. Es tracta d’una dona, de 22 anys i de Tenerife; d’un noi de 22 anys i de Barcelona, i d’una dona de 36 anys i de nacionalitat italiana. Tots tres havien viatjat al nord d’Itàlia però cap dels casos està relacionat entre ells.

Paral·lelament, les 38 persones que van estar en contacte estret (a menys de dos metres i de manera continuada) amb el primer cas; les 14 del segon cas i les 3 del tercer cas estaran aïllades a domicili durant 14 dies. Totes són persones sanes a qui se’ls fa una vigilància activa i un monitoratge de la temperatura.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya recorda que el 80% dels casos de coronavirus són lleus i que aproximadament un 15% són greus i un 2%, crítics. A més, recomana a la població que, en cas de dubte, truquin al 061 Salut Respon.

Mesures de prevenció

Les mesures genèriques de protecció individual enfront de malalties respiratòries inclouen:

  • Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.
  • Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.
  • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
  • Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors…) i altres objectes sense netejar-los degudament.
  • No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -