14.3 C
Amposta

Salut llança un programa per combatre l’obesitat infantil a Catalunya

Es farà a partir de la revisió de l’evidència i de l’experiència desplegada amb èxit al barri de La Mina de Barcelona

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament de Salut de Catalunya ha anunciat la implementació d’un programa destinat a abordar l’obesitat infantil a la regió. Aquest programa, basat en l’exitosa intervenció pilot realitzada al barri de La Mina a Barcelona, es centrarà en 28 equips d’atenció primària i comunitària distribuïts arreu de Catalunya.

L’estratègia del programa es focalitzarà en diversos aspectes clau, com ara l’alimentació, l’activitat física, el suport emocional, el son, la criança positiva i la participació comunitària. Els equips seleccionats per a aquesta iniciativa han estat escollits en funció de la seva prevalença de sobrepès i obesitat infantil, així com de la seva major vulnerabilitat social.

Per dur a terme aquest programa, es capacitarà els professionals involucrats i es comptarà amb el suport global de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. A més, es treballarà en col·laboració amb entitats locals i comunitàries per identificar els recursos disponibles i realitzar intervencions comunitàries conjuntes.

El Conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha subratllat la importància d’abordar l’obesitat infantil des d’una perspectiva integral i comunitària. Ha destacat que es tracta d’un problema de salut pública, amb una prevalença del 12,6% en la població infantil de Catalunya, i que és fonamental promoure hàbits saludables des d’una edat primerenca per prevenir malalties cardiovasculars i altres trastorns relacionats.

La Secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas Peña, ha afegit que l’obesitat infantil és un problema prioritari en el Pla de Salut de Catalunya, ja que pot tenir greus conseqüències per a la salut a llarg termini, incloent-hi la diabetis tipus 2, malalties cardiovasculars, càncer i problemes emocionals.

El programa es basa en l’evidència científica disponible i s’avaluarà en el marc del Pla de Salut 2021-2025. S’espera que aquesta iniciativa tingui un impacte significatiu en la salut i el benestar de la població infantil de Catalunya, i estigui fonamentada per a futures estratègies de prevenció i atenció de l’obesitat infantil a la regió.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -