14.3 C
Amposta

Salut formarà contra la Covid-19 a professionals ebrencs que atenen a persones grans

Durant aquest mes de febrer s'iniciarà la formació de 100 treballadors familiars en atenció a la gent gran per Covid-19

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El pròxim 24 de febrer s’iniciarà la formació de 100 treballadors socials en atenció a la gent gran de residències i d’ajuda a domicili en situació Covid-19. El curs està subvencionat pel contracte Programa d’UCF, i la formació serà gratuïta per a tots els participants. Tot el material didàctic del programa formatiu parteix de l’expertesa del Consorci de Salut i Social de Catalunya, responsable de l’Aula virtual que ja va formar més de 800 persones durant la primera onada.

100 alumnes ja s’han inscrit en aquest primer curs, i ja n’hi ha un altre previst pel març. La formació serà 100% on-line, mantenint així les mesures de seguretat, i el curs estarà tutoritzat per Íngrid Roca, fins aquesta mateixa setmana Delegada de Residències a les Terres de l’Ebre i que aquesta setmana s’incorporarà com a Directora d’Infermeria de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre. Cristina Barragan serà la nova Delegada de Residències.

Aquest programa pretén donar resposta a les necessitats immediates derivades de la potencial incorporació de noves persones treballadores com a personal de suport en residències geriàtriques en el marc de la COVID-19 i als professionals dels Serveis d’Ajuda a Domicili de les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, la formació vol facilitar aquesta incorporació i proporcionar les eines, donar a conèixer les tècniques i promoure els hàbits més segurs i eficients, tant per als equips de professionals d’atenció directa que cuiden a la gent gran, com als usuaris que reben una atenció més professionalitzada i centrada en la persona.

Paral·lelament, professionals de residències de Terres de l’Ebre ja han començat una nova formació sobre presa de mostres segura per a la Covid-19 amb PCR i Test d’Antigen Ràpid. L’objectiu d’aquesta formació és poder millorar l’autogestió dels centres residencials i que puguin realitzar aquestes proves en cas que sigui necessari.

Aquesta capacitació, amb 99 treballadors de residències inscrits, consta d’una part teòrica, que s’ha realitzat on-line, mitjançant webinars organitzades per experts del Departament i d’una part pràctica, que es realitza amb la supervisió de professionals de l’Atenció Primària de l’ICS. Aquesta formació està certificada per l’àrea de Desenvolupament de Professionals del Departament de Salut i coordinada conjuntament entre la direcció de l’ICS i la Delegació de Residències a Terres de l’Ebre.

Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre, ha recalcat “la importància d’aquestes iniciatives amb la voluntat de formar nous professionals i ampliar coneixements i competències”. També ha volgut agrair “la implicació, dedicació i excel·lent coordinació d’Íngrid Roca”, alhora que ha afegit “que s’ha optat per una transició de continuïtat, ja que la Cristina Barragan formava part de l’equip de suport en l’àmbit residencial”.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -