14.3 C
Amposta

S’ajorna la nova selectivitat i es descarten canvis aquest pròxim curs

Les proves es mantindran sense canvis aquest curs 2023-2024

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El govern espanyol ha decidit ajornar el decret per regular la nova selectivitat, segons ha pogut confirmar l’ACN. Les proves es mantindran sense canvis aquest proper curs 2023-2024, segons ha comunicat el Ministeri d’Educació i Formació Professional a les comunitats autònomes. L’executiu ha pres aquesta decisió perquè està en funcions, a l’espera que hi hagi un nou govern en actiu. El ministeri ja va paralitzar el decret un cop convocades les eleccions generals, i ara ha estudiat si havia d’aprovar-lo tenint en compte l’actual escenari o deixar-lo per al proper govern.

En un comunicat posterior, el ministeri argumenta que aprovar aquesta norma “excediria les competències d’un govern en funcions, generant confrontació amb les administracions autonòmiques”. D’aquesta forma, atén la petició d’un any de moratòria per part de les instàncies universitàries i “rebaixa la incertesa” de docents, alumnes i famílies, conclou.

El secretari d’Estat d’Educació, José Manuel Bar, i el secretari general d’Universitats, José Manuel Pingarrón, han traslladat la decisió aquest dijous al matí a les autonomies i també a la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE).

El govern espanyol va presentar el passat mes de febrer un esborrany de decret per regular la selectivitat, un model que havia de començar a aplicar-se de forma gradual aquest curs 2023-2024.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -