14.3 C
Amposta

Risc alt de transmissió del coronavirus: contacte pròxim, prolongat, en espais tancats i mal ventilats

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Antoni Trilla, epidemiòleg i cap de medicina preventiva de l’Hospital Clínic, ha publicat un article d’opinió a La Vanguardia on assegura que el risc de transmissió més alt existeix quan el contacte és pròxim, prolongat, en espais tancats i mal ventilats i si hi ha molta gent. Per tant, evitar el contacte entre persones infectades i els altres és la manera de trencar les xarxes de transmissió de la malaltia. Per aquest motiu, segons Trilla, és molt important identificar, diagnosticar i aïllar els casos, identificar els contactes i aïllar-los o sotmetre’ls a quarantena.

L’epidemiòleg assegura que la tasca individual que tenim és mantenir la distància física, ja que com més a prop, més exposició a secrecions respiratòries i aerosols, fer servir mascareta, per protegir-nos i protegir els altres, i reforçar la higiene de mans. A més, diu que si és possible, cal evitar espais tancats molt freqüentats o, en tot cas, quedar-s’hi ta poc com sigui possible. La neteja ha de ser adequada i els locals i habitacions s’han de ventilar sovint. Acaba l’opinió dient: “De fet ja ho sabíem i ho sabem, però no ho fem ni tots, ni sempre, ni bé.”

En aquest escrit Antoni Trilla també parla sobre la possibilitat que el coronavirus es transmeti per aerosols, és a dir, per l’aire. En aquest aspecte diu que la possibilitat de generar aerosols quan es parla o es respira és real, però no hi ha prou evidències respecte de la quantitat de coronavirus que aquests aerosols poden contenir ni de si realment poden causar contagi de la persona que els inhala. Hi ha estudis de casos en espais tancats i molt freqüentats, on s’està durant un llarg temps sense mascareta i en contacte pròxim, en els quals aquesta forma de transmissió pot explicar el contagi. Ara sabem que el medi ambient inanimat té un paper bastant secundari en el contagi i que el paper de la transmissió per excrements, orina i altres líquids biològics és gairebé inexistent.

Podeu llegir l’opinió sencera a continuació:

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -