14.3 C
Amposta

Revolta Pagesa manté les protestes mentre Acció Climàtica no respongui als punts plantejats a la reunió de dimarts

La Plataforma insisteix que l'absència del conseller Mascort va fer minvar els ànims i les expectatives de la trobada

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Revolta Pagesa diu que mentre no tingui una resposta als punts plantejats a la trobada amb Acció Climàtica mantindran les diferents mobilitzacions convocades arreu del país. En aquest sentit, animen al sector agrícola i ramader a sumar-se als talls i sumar esforços de manera conjunta. La plataforma insisteix que l’absència del conseller David Mascort a la trobada va fer minvar els ànims i les expectatives i creuen que amb la seva presència la reunió hauria estat “molt més profitosa”. De la seva part, Mascort va excusar a través de la xarxa ‘X’ la seva presència per una qüestió de tipus personal. Dos punts clau per desencallar la situació estan relacionats als ajuts per la sequera i les restriccions, i també la millora del sistema FotoDUN.

La plataforma Revolta Pagesa ha fet públic un comunicat per valorar la trobada que representants seus van mantenir dimarts a la tarda amb el Departament d’Acció Climàtica. Assenyalen que continuen les mobilitzacions al carrer a l’espera de poder traslladar, de forma directa al conseller Mascort, les demandes que passen, per una banda, pel canvi de nom de la conselleria. Consideren que tot i ser simbòlic és important ja que representaria un gest de “consideració i reconeixement” al sector. A Mascort també li volen demanar la dimissió o cessament de Samuel Reyes, director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i Jordi Molist, director de l’àrea d’abastament de l’ACA, a qui assenyalen com a responsables de la “nefasta gestió” de l’aigua del país.

També demanen la constitució d’Acords de Govern que permetin definir un pla de xoc que aporti “solucions reals i a curt termini”, donada la situació crítica del sector.

A partir d’aquí, la plataforma apunta que la trobada va passar a ser una reunió tècnica per treballar alguns dels punts acordats en la primera reunió. Asseguren que el Departament es va comprometre a respondre en un termini de 24 a 48 hores als condicionants per optar als ajuts de sequera i també a recopilar informació de sistemes alternatius, com ara Sentinel, en ús a Castella la Manxa, per a complementar el sistema FotoDUN.

D’altra banda, també es va demanar que el conseller Mascort, en qualitat de president de la Taula Agrària, convidi a la Plataforma a ser-hi present a la propera sessió. A la Taula Agrària només hi participen les organitzacions que ha aconseguit representació a partir de les eleccions agrícoles i en aquest cas són Unió de Pagesos i JARC.

Les dos parts es van emplaçar a continuar el treball en el marc de les negociacions en aspectes com les zones ZEPA d’especial protecció de les aus. La plataforma posarà a disposició del secretari general el document amb les explicacions i arguments que tenen per donar resposta a la propera reunió i en aquest sentit, asseguren que el Govern es va comprometre a treballar per compatibilitzar les ZEPA amb les zones agràries perquè considera que no hi hauria d’haver una contraposició entre aquestes dues bandes sinó una compatibilitat amb l’actual marc normatiu. Per això, es va proposar la creació d’un grup de treball.

En relació a la fauna salvatge, segons la plataforma el Govern va dir que revisaria la informació i explicacions proposades per Revolta Pagesa i també que acceptava la proposta de constitució d’una taula de treball amb un nombre de membres que permeti ser “àgil”.

La plataforma va proposar l’aplicació de la normativa del SIGE (Sistema Integral de Gestió de les Explotacions), considerat l’equivalent al QIE (Quadern Integrat d’Explotació). També va manifestar que la comunicació no arriba “eficientment” als ramaders. En aquest punt, segons la plataforma, el Govern va dir que aquesta normativa ve donada pel Ministeri d’Agricultura i per això va comentar la possibilitat de fer un “enviament massiu” a nivell de Gestió Telemàtica Ramadera (GTR).

Les dos parts es van emplaçar a una nova reunió per la setmana de l’11 de març.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -