14.3 C
Amposta

Reobertura del Museu de Tortosa amb la commemoració del Dia Internacional dels Museus del 16 al 18 de maig

La iniciativa, que vol donar a conèixer el patrimoni cultural dels museus, enguany es durà a terme per via telemàtica per la Covid-19

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La commemoració del Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig, enguany s’haurà de viure de forma virtual. La situació generada pel coronavirus, però, no impedirà que es duguin a terme activitats a distància amb l’objectiu de donar a conèixer i posar en valor el patrimoni cultural, etnogràfic i històric del conjunt de museus del món.

En el cas de Tortosa, el Museu se suma a les propostes amb una jornada de portes obertes, que es podrà seguir a través d’Internet: mitjançant un vídeo, s’oferirà un passeig per l’equipament en el qual una de les peces de l’exposició permanent actuarà com a fil argumental del viatge. La visita virtual es podrà fer durant tot el cap de setmana, del 16 al 18 de maig, a través de la web del Museu (www.museudetortosa.cat) així com a les xarxes socials de l’equipament.

D’altra banda, també s’oferirà una nova edició del ‘Museum Quiz a Casa’, amb preguntes relacionades amb la celebració. El Dia Internacional dels Museus (DIM2020) suposarà el tret de sortida a la recuperació de l’activitat presencial al Museu de Tortosa. Al llarg dels dies següents està previst que l’equipament reòbriga portes progressivament a la visita del públic.

Primer, amb l’obertura de la sala principal del museu i, posteriorment, amb l’obertura de la sala d’exposicions temporals. Per fer-ho, durant aquesta setmana s’estan adoptant les mesures de protecció necessàries per garantir la seguretat de totes les persones, així com la delimitació dels circuits perquè els visitants puguin mantenir les distàncies de seguretat.

El lema d’enguany per al Dia Internacional dels Museus, que organitza el Comitè Internacional dels Museus (ICOM), és ‘Museus per la igualtat: diversitat i inclusió’, un punt de trobada per celebrar la diversitat de perspectives que conformin les comunitats i el personal dels museus.

Redacció – E. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -