14.3 C
Amposta

Recuperades més de 30 tones de tèxtil usat al Baix Ebre

És un augment del 44% respecte al mateix període de l’any anterior

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’entitat sense ànim de lucre, Humana Fundación Pueblo para Pueblo, ha recuperat 30,8 tones de tèxtil usat als municipis del Baix Ebre durant el primer semestre del 2021 per a donar-les una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclat. La recollida selectiva de residu tèxtil representa un augment del 44,3% respecte els primers sis mesos de l’any passat (21,3 tones).

Els donants han revisat l’armari i han dipositat als contenidors de la Fundació la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen. Les més de 30 tones recuperades per Humana equivalen a 138.000 peces de roba que seran reutilitzades o reciclades i en veuran perllongat el cicle de vida útil.
Aquesta gestió implica un doble benefici: el primer és ambiental perquè en redueix la generació de residus i evita que acabin en un abocador. La recuperació del residu tèxtil durant el primer semestre representa un estalvi de 97 tones de CO 2 no emeses a l’atmosfera.

El segon benefici és social: consisteix en la creació d’ocupació verda, Humana hi genera un lloc de treball per cada 30.000 kg de tèxtil recollit. A més, els recursos que se n’obtenen es
destinen a iniciatives socials: després de més de tres dècades d’activitat, tres milions de persones s’han vist involucrades als programes de desenvolupament que Humana du a terme als països del Sud de la mà de contraparts o socis locals; són projectes centrats en la formació de professors de primària, l’impuls de l’agricultura sostenible o la lluita contra el VIH/SIDA, entre altres accions.

Per municipis, l’entitat ha recollit més roba a:

  • Deltebre 11 tones
  • L’Ametlla de Mar 7,6 tones
  • Roquetes 6,6 tones
  • Tortosa 3,8 tones

 

Redacció- X. Ll

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -