14.3 C
Amposta

Recta final de la fase d’instal·lació del nou sistema de contenidors d’Alcanar

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament està instal·lant el darrer tram del nou sistema de contenidors en superfície al nucli urbà d’Alcanar. El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre gestiona el servei de residus. Aquesta setmana, el seu president, Joan Alginet, ha visitat una de les noves illes de contenidors del municipi, acompanyat de Joan Roig, alcalde d’Alcanar, i Jordi Bort, regidor de Medi Ambient.

Alginet ha destacat “l’eficiència del nou model, ja que ara el temps de recollida és menor, i també la millor neteja interior i exterior dels contenidors”. D’aquesta manera, “es perjudica el menys possible el trànsit i la ciutadania”. Així mateix, ha afegit que “Alcanar és el millor exemple de bona coordinació entre ajuntament i COPATE, perquè el servei de recollida estiga a l’altura del que mereix el poble”.

Per la seua banda, Joan Roig ha recordat que amb el nou sistema es milloren “les freqüències de recollida diürnes per a no molestar el veïnat a la nit. A més, les maniobres dels nous vehicles són més ràpides i silencioses”. I Jordi Bort ha explicat el motiu del canvi: “Cada vegada les polítiques són més dinàmiques i l’estructura d’illes també ha de ser-ho. Les illes en superfície ens permeten abaratir costos i desplaçar els contenidors en moments puntuals per a facilitar la realització d’activitats”.

Amb el nou sistema es passarà de 25 illes de 5 fraccions a tot el terme d’Alcanar a 65, això suposa un increment del 160% en illes completes. A més, hi ha 343 contenidors nous, 211 més que amb l’anterior sistema.

Participació ciutadana

El desplegament del nou sistema a Alcanar s’inicia després que l’equip de govern haja mantingut diverses reunions amb la ciutadania per a aclarir dubtes o recollir suggeriments. D’aquestes trobades, a peu de carrer, n’han sorgit alguns canvis, com els desplaçaments o l’eliminació de les illes.

El batlle d’Alcanar ha afirmat que “estem contents de la participació i les aportacions de la ciutadania a través de les diferents reunions que hem fet. Ens han permès resoldre dubtes i informar de les millores del sistema”. El regidor de Medi Ambient ha afegit que aquestes trobades “han facilitat que arribéssem a acords per a la implementació d’aquestes illes. L’última reunió ha estat a la zona del Camí Ample “.

Entre els canvis destaca la recol·locació de l’illa de davant de la Biblioteca al carrer Colón, la desaparició de la del Camí Ample i el desplaçament de l’illa del davant del Casal Cívic Trinitari Bel i de l’illa de la porta del Mercat, que anirà a l’altra banda de les escales de la plaça.

A més, el regidor de Medi Ambient ha remarcat que “es reforçarà l’illa del Mirador i la de l’Escorxador, que es mou dos metres cap al Camí Ample. I, si cal, també s’augmentarà les freqüències de recollida”. Bort ha deixat clar que “en cap cas les decisions són fixes o inamovibles, sinó que d’aquí a sis mesos es farà una avaluació del funcionament per a fer-hi ajustos si és necessari”.

El també regidor de Governació ha fet una valoració dels serveis implantats ja a Alcanar Platja i a les Cases. Sobre Alcanar Platja ha indicat que “des del mes de març la taxa de recuperació ha augmentat un 8%”. De totes maneres, considera que “és necessari esperar un any des de la implantació per a poder traure xifres aproximades del volum de reciclatge a les Cases i a Alcanar Platja”.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -