14.3 C
Amposta

Reclamen mesures urgents per la zona agrària de l’incendi

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Unió de Pagesos reclama al Govern que promulgui, de forma “urgent”, un decret llei de “mesures de reposició immediata i inajornables” per a la reposició d’aquells béns agraris “imprescindibles” per assegurar la continuïtat i viabilitat de les explotacions agràries. Per al sindicat, aquests béns agraris inclouen les instal·lacions de reg o el bestiar, que van quedar malmesos o destruïts per l’incendi que va afectar la Ribera d’Ebre i municipis de les Garrigues i el Segrià. L’organització agrària ja ha traslladat aquesta petició als departaments d’Agricultura i Presidència i als delegats del Govern de les Terres de l’Ebre i Lleida.

Unió de Pagesos considera que ni les explotacions que no poden regar, ni les parts afectades per l’incendi, ni la resta de les superfícies agràries, així com, la reposició del bestiar malmès, “no poden esperar a la tramitació ordinària” de les mesures que la Generalitat en solitari o en coordinació amb l’Administració de l’Estat posin en marxa els propers mesos, ja que “aquestes afectacions posen en risc la continuïtat i viabilitat de les explotacions”.

Per altra banda, el sindicat recorda a les administracions que “la normativa de la Unió Europea impedeix ajudar les actuacions que s’hagin dut a terme abans que els afectats hagin tramitat la sol·licitud corresponent”. Aquesta mesura afectaria la reposició del potencial productiu agrari i forestal, incloses les instal·lacions i edificis agraris malmesos o destruïts, segons UP.

El sindicat també lamenta que el Govern no aprovés aquest dimarts un primer paquet de mesures que possibilités que els afectats ja poguessin presentar la seva sol·licitud d’ajut. En aquest sentit, l’organització agrària recorda que el vicepresident del Govern i les conselleres d’Agricultura i Presidència, en les seves visites a les zones afectades i reunions amb afectats i institucions del territori, es van comprometre a agilitar les ajudes i van reconèixer “que problemes com ara la retirada de la fusta i la recuperació del reg s’han de resoldre, atès que és molt important poder seguir regant i que no hi hagi més pèrdues de les que ja s’han produït”, segons asseguren des d’Unió de Pagesos.

Redacció – D. T.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -