14.3 C
Amposta

Readmesa una treballadora de Delta Aquaredes, acomiadada per denunciar assetjament sexual

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

NdP.- Una treballadora de l’empresa Delta Aquaredes a Amposta, va ser acomiadada després de denunciar un presumpte cas d’assetjament sexual al lloc de treball. El cas d’assetjament es troba actualment a l’espera de judici per la via Penal. La jove, havia estat treballadora de l’empresa durant un any i mig encadenant diversos contractes, en frau de llei.

El Jutjat de lo Social de Tortosa, ha dictat sentència favorable a la treballadora declarant que, l’acomiadament era improcedent a conseqüència de la forma de contractació temporal fraudulenta escollida per l’empresa, ja que de conformitat amb l’art. 15.3 de l’Estatut dels Treballadors, la relació laboral s’havia de considerar indefinida.

La Unió Intercomarcal de Terres de l’Ebre de CCOO va denunciar aquestes irregularitats davant la Inspecció de Treball i Seguretat Social, la qual, després de practicar les diligències oportunes, va requerir a l’empresa la transformació de 26 contractes (per obra o servei) que, com el de la treballadora acomiadada, eren fraudulents. Aquests contractes es van convertir en 11 contractes indefinits i 16 fixes- discontinus.

Tenint en compte que el volum de l’empresa ronda els 80 treballadors, aquest canvi ha suposat l’ajust a la legalitat d’aproximadament el 33% dels contractes laborals d’aquesta. Des del sindicat es fa una valoració molt positiva de l’actuació de la Inspecció de Treball i se celebra que tots aquests treballadors hagin aconseguit una estabilitat laboral després d’haver estat víctimes dels abusos empresarials.

També es remarca la importància del fet que a les empreses hi hagi representació dels treballadors, per a la defensa dels seus drets i interessos, assenyalant que en aquesta empresa, fa escassament un any no hi havia representació i des de la creació del Comitè d’Empresa amb majoria de CCOO i amb el suport de les treballadores i treballadors, s’han aconseguit millores molt importants.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -